USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Екоосвіта – і захоплення, і майбутній фах: визначили кращі шкільні лісництва Волині

7 Липня 2022 21:31
Аби оцінити навички юннатів з лісогосподарської, природоохоронної, просвітницької та дослідницької діяльності, заохотити кращі учнівських лісництва, обласний спільно з управлінням лісового та мисливського господарства вже який рік поспіль організовують обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв.

Ось і 6 липня знову відзначили найкращих, інформують у Волинській обласній раді. У церемонії нагородження переможців обласного етапу взяли участь перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ Борис Бабеляс, ректор Академії рекреаційних технологій і права, депутат обласної ради Людмила Стасюк, заступник директора ВОЕНЦ, депутат обласної ради Ольга Омелько, керівники кращих шкільних лісництв краю та їх вихованці.

Присутніх від імені голови Волиньради Григорія Недопада та обранців громади привітав Юрій Поліщук. Він наголосив на важливості такого напрямку роботи з учнівською молоддю.
«Шкільні лісництва, яких в області більше 50, відіграють дуже важливу роль у професійній орієнтації дітей. Я особисто знайомий із цілою низкою вихідців свого рідного Скулинського шкільного лісництва, які здобули професію лісівника і сьогодні працюють у цій галузі, – зауважив він. – Усім переможцям хочу побажати першості на Всеукраїнському етапі. Нехай співпраця лісівників і освітян і надалі буде тісною та продуктивною. Усім нам зичу перемоги та мирного неба над Україною, над нашими лісами та домівками».
Юрій Поліщук також вручив подяки голови обласної ради. За плідну педагогічну діяльність у справі виховання молоді, активну громадянську позицію у справі збереження і примноження лісових багатств, популяризацію екологічних знань лісівничої професії відзначено керівників В’язівненського шкільного лісництва Наталію Петрик, Скулинського шкільного лісництва – Світлану Савченко, а також Любешівського шкільного лісництва – Людмилу Шептур.
Директор еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук наголосила, що еколого-натуралістична освіта у формуванні єдиного освітнього простору є імпульсом для формування компетентного фахівця, що працюватиме на розвиток нашої країни.
У підсумковому заліку найвищу нагороду Гран-прі отримали вихованці В’язівненського шкільного лісництва. Команда і представлятиме Волинь на Всеукраїнському етапі змагань.

Призові місця також посіли:

І місце – Скулинське, Любешівське та Замшанівське шкільні лісництва;

ІІ місце – Дубівське, Маневицьке, Добренське, Цуманське шкільні лісництва;

ІІІ місце – Нуйнівське, Ратнівське, Губинське шкільні лісництва.
Переможці, керівники учнівських лісництв та їх представники отримали грамоти, подяки та цінні подарунки.

Окрім урочистостей,для юннатів також влаштували розважальну програму. Для дітей працював еко-простір з майстер-класами та науковими платформами. Усіх присутніх почастували смаколиками та екологічним чаєм, вирощеним на навчально-дослідних ділянках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus