USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Юний програміст з Волині розробив патріотичну комп’ютерну гру й переміг у міжнародному конкурсі

18 Жовтня 2023 13:37
Одинадцятикласник Камінь-Каширського ліцею №1 ім. Євгена Шабліовського Тарас Гембік розробив патріотичну комп’ютерну гру Cossack Steppes («Козацькі степи»), з якою взяв участь у міжнародній виставці винаходів INOVA в Хорватії та здобув золото. В основу розробки хлопець поклав тему українського козацтва.

Про це пише газета Полісся.

«Після виступу Володимира Зеленського в День єднання 16 лютого 2022 року, коли весь світ говорив про можливий початок війни росії проти України, я був сильно мотивований створити щось, що популяризувало б українську державу, культуру, історію. Адже північно-східний сусід завжди прагнув знищити нашу самобутність, привласнюючи все українське. Тому створив комп’ютерну гру саме про козаків, бо вони – ключовий момент в історії України: це сильні, вольові люди, борці за Україну», – розповідає Тарас.

Козацтво, до речі, вважають феноменом світової історії – ця соціальна сила унікальна тим, що своєрідне військово-політичне формування, яке заснував народ для захисту українських земель від численних завойовників, розвинулось у самостійне державне утворення. Тож нова гра про козаків, на думку юного розробника, якраз актуальна.
«Я поставив високу планку для своєї розробки – вирішив зробити її максимально реалістичною, такою, як сучасні ігри «ААА» великих компаній, наприклад, GTA V, Cyberpunk. А для цього потрібно передати усі елементи і деталі побуту, природи, зброї тощо. У цьому стали в пригоді базові знання, які отримав з курсів Малої академії наук, та поради, що їх давав учитель інформатики Тішков Сергій Володимирович. Утім, оскільки я один працюю над цією розробкою і не маю фінансування, створення гри затягнулося», – зауважує Тарас.
Та після перемоги на міжнародній виставці винаходів хлопець сподівається, що і спонсор знайдеться, і айтішники-однодумці долучаться до його команди. У Хорватії він познайомився з тайванцями, камбоджцями, хорватами, які готові продовжити спілкування, а хорвати – навіть допомогти з подальшою розробкою Cossack Steppes.

Після цього гра юного програміста зможе вийти у світ та набути популярності. Бо ж протягом останніх десятиліть відеоігри стали чи не головним феноменом розваг. А ігри з потрійним класом («AAA») становлять значну частину цієї індустрії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus