USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинську ОДТРК ліквідовують

17 Вересня 2015 13:09
Сьогодні стартував процес ліквідації юридичної особи Волинської ОДТРК, - інформує Вісник+К.

– Волинська ОДТРК, як і всі інші регіональні державні мовники, розпочинає процес реорганізації шляхом приєднання до Національної телекомпанії України. Не припиняючи фактичного мовлення в ефірі, державні телерадіокомпанії повинні перетворитися у регіональні філії НТКУ без права юридичної особи, – прокоментувала ситуацію генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш.

Тим часом колектив готується до творчих змін – вже 28 вересня розпочнеться серія тренінгів Академії «Німецької Хвилі» для журналістів і режисерів Волинської ОДТРК. Окрім того, заплановано, що протягом жовтня 2015 року відбудуться Всеукраїнські конференції громадських організацій, де оберуть членів Наглядової Ради – найвищого органу управління майбутньої Національної Суспільної телерадіокомпанії України.

Тим часом у Волинській облдержадміністрації дещо занепокоєні ситуацією. Органи державної виконавчої влади покликані забезпечити виборчий процес й стежити, аби він відбувався відповідно до норм чинного законодавства. Буква ж закону чітко гласить: кожна політична партія має право на ефірний час на радіо та телебаченні для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів.

Процес реорганізації ОДТРК саме в час проведення виборів до місцевих рад може обернутися додатковими ризиками. Волинська громада зокрема буде обмежена в інформації.

– Окрім того, перехід до суспільного мовлення не враховує того факту, що в законі про НСТУ передбачено лише цифрове мовлення. Реалії ж свідчать: відмовитися від аналогового мовлення так швидко, як того би хотілося, не вдається. Переконаний, волинській громаді потрібен місцевий мовник. А щоби реорганізація ОДТРК не була кроком уперед і двома назад, такі важливі рішення слід приймати, ретельно зваживши всі «за» та «проти», – відзначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Довідково: Керівництво Держкомтелерадіо видало наказ про припинення діяльності всіх обласних та регіональних державних телерадіокомпаній, вони повинні припинити свою діяльність до 15 листопада цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Боб Показати IP 17 Вересня 2015 15:44
Судячи із коментарів, нікому до цього немає діла. Або те ВН ніхто не дивиться.
глядач ВН Показати IP 17 Вересня 2015 16:40
Чому ж не дивляться. Я іноді дивлюсь новини, бо більше там нема що дивитись. Телебачення застигло ще так років з 80-их минулого століття.
Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 21:15
А хто ж готуватиме мистецькі та подібні їм програми?
Анонім до Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 22:42
Дякую поржав
гнат Показати IP 18 Вересня 2015 11:37
глядачу вн. якщо баран, то надовго. вн - це сайт волинські новини, на якому з*явилась дана інформація. а вт - це волинське телебачення. тут мова, як я зрозумів боба, про вн. ще одне. вт працює не з 80-их, а з 1991 року, тільки сліпець чи ображений на весь світ мудак може сказати, що там нічого нема, треба хоча б інколи дивитися той ящик, а не показувати глибину своїх звивин в помийних ямах інтернету. успіхів у вашому рості, ви прогресуєте, пане анонім, бо знаєте, де крапку ставити і знак запитання. не тіште себе ілюзіями - я зовсім не з вт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus