USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юрист спростував брехню ОДА щодо «виграного» у «Волиньторфу» суду

6 Лютого 2018 16:46
Львівський апеляційний адміністративний суд, не розглядаючи справу «Волиньторфу» проти Волинської ОДА, по суті постановив розглянути її в порядку господарського судочинства. Фактично, рішення суду означає, що справу переведуть із суду однієї юрисдикції в іншу. Натомість у Волинській ОДА про цей факт змовчали, заявивши, що нібито ОДА виграла судову справу проти «Волиньторфу».

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив представник позивача Юрій Тертичний.

Історія блокування роботи «Волиньторфу» очільником ОДА Володимиром Гунчиком триває вже третій рік. Попередньо підприємство намагалося укласти договори оренди землі площею 182,17 га під видобування торфу і подало клопотання до Волинської ОДА. Йдеться про дві ділянки, на які «Волиньторф» має ліцензію.

Зі слів директора підприємства, депутата облради Івана Киричика голова ОДА Володимир Гунчик довго й безпідставно зволікав з підписанням розпоряджень щодо продовжень термінів договорів оренди, чим, фактично, заблокував діяльність підприємства. Але в липні 2017 року клопотання «Волиньторфу» таки були задоволені.

«Втім через два тижні голова ОДА підписав розпорядження, яким призупинив дії попередньо підписаних ним документів», - пояснив пан Киричик.
Саме це розпорядження оскаржував «Волиньторф». Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд і визнав розпорядження голови ОДА протиправним. 26 жовтня 2017 року суд скасував розпорядження голови Волинської ОДА Володимира Гунчика про призупинення дії дозволів щодо продовження оренди «Волиньторфу».

Проте Гунчику цього виявилось мало, ОДА подала апеляцію на рішення суду першої інстанції. Проте Львівський апеляційний адміністративний суд навіть не вивчивши матеріалів справи приймає рішення, що цей спір належить до його юрисдикції, а розглядати його потрібно в порядку господарського судочинства.

«В позові не відмовили, але на думку суддів, справа не відноситься до їхньої юрисдикції. Інформація подана Волинською ОДА та поширена ЗМІ не відповідає дійсності. Справу ми не програли, в позові нам не відмовлено», - резюмує Юрій Тертичний.
Тим часом, Іван Киричик додає, навіть, якби й ОДА виграла у нас суд, то потрібно було не радіти, а плакати, адже, таким чином, торфовики залишаються без роботи, а садочки та школи, які беруть в нас брикет, без опалення. "Причин для радості не бачу", - коментує заяву ОДА депутат облради Іван Киричик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Знаючий Показати IP 6 Лютого 2018 18:07
Це баба Яга з прес-центру пише.....Немає скромності.....
ігор Показати IP 6 Лютого 2018 23:13
гунчик отжимає бізнес, він же бідовий чувак, має тільки воз2108
народ Показати IP 6 Лютого 2018 23:22
"враг народа" - все возвращается на круги своя. А еще совок хаят, - сами такие же

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus