USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

З подачі Гунчика «Волиньторф» може зупинитися вже наступного року

29 Листопада 2017 14:43
Державне підприємство «Волиньторф» зупиниться вже наступного року. Ще в 2014-му там почав вичерпуватись запас земель, а в 2018-му їх просто не буде. Адже на виділення нових родовищ треба більше року. В ОДА ж після років скандалів кажуть, що це - справа одного місяця. Про це пише Під прицілом з посиланням на ТРК Аверс.

ДП «Волиньторф» забезпечує торфопаливом не лише Волинську область , а й чимало інших. Розуміючи енергетичну ефективність, до підприємства частенько їдуть інвестори навіть з Одеси, а продавати їм нічого. Вже три роки «Волиньторф» працює ніби на пороховій бочці, адже запас земель з родовищами торфу вичерпується. Працівники розуміють, що вже у 2018-му році «Волиньторф» зупиниться, кажуть, що роботу підприємства блокує голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, адже посадовець не підписує наказу про виділення нових земель для видобутку торфу, посилаючись на те, що підприємство у списку тих, які готують під приватизацію. Влітку, коли губернатор області приїздив у район, працівники прийшли спитати чому він блокує роботу підприємства. Не почувши відповіді, люди реагували на його обіцянки доволі агресивно, казали, що він позбавляє їх роботи такими вчинками. Сам же Володимир Гунчик запевняв журналістів, що готовий лобіювати інтереси державного підприємства «Волиньторф» у Кабінеті міністрів України, його найновіше пояснення – винен «Волиньторф».

Якщо «Волиньторф» не отримає землі, то чотири сотні людей залишаться без роботи. Торф з Волині постачають і в інші області, проте везти туди нічого.

До слова, зовсім скоро область може залишитися без тепла, адже приватна фірма заблокувала рахунки «Луцьктепла».

Ще один бізнес держави, який у Волинській області може стати міфом – шахти. Про приватизацію підприємств-титанів на Волині мова йде вже більше трьох років, а практика передачі цілої області у приватні руки може стати реальністю. В адміністрації області апелюють рішеннями судів і діями виконавчих служб. Виходить, що найпотужніші волинські державні структури безсилі перед магнатами-приватниками.

Нагадаємо, нещодавно начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук, обізвала голову профспілки ДП "Волиньторф" Аліну Базарнову "профспілковою дівою".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лариса Іванівна Показати IP 29 Листопада 2017 15:12
А він краще в Львів з "вешалкою" поїде... Зустріла я їх, соромно дивитися на аморальність ..Старий молодиться..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus