USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ювілейний концерт «Кантабіле» - 30 років

20 Грудня 2017 23:25
Академічний камерний оркестр «Кантабіле» відзначив свій ювілей на сцені облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка. До 30-річчя оркестру підготували концерт із виконання шедеврів світової музичної класики.

Урочистий виступ відбувся 20 грудня.

Нагадаємо, що офіційно утворився оркестр 25 грудня 1987 року. Тоді наказом філармонії офіційно затвердили назву колективу і 30 років тому в концерті вперше прозвучало, - на сцені камерний оркестр «Кантабіле» Волинської обласної філармонії. Перша програма мала назву «Чарівний світ музики». За сім років оркестр сформувався як єдиний організм і 21 грудня 1994 року художнім керівником колективу призначили першу скрипку оркестру Товія Рівця. Вже завтра розпочинає свій відлік 24 рік, як маестро – його незмінний лідер.

Наступна знакова подія в житті оркестру трапилася теж у грудні. Статус «Академічний» оркестр отримав 24 грудня 2010 року відповідно до постанови колегії Міністерства культури і туризму: «За творчі здобутки колективу, високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва».

Нині в репертуарі сотні творів, десятки тематичних програм, крайня з яких мала назву «Йоганн Себастьян Бах у день народження».

За цей час волиняни об’їздили ледь не всі куточки Лесиного краю, побували в Польщі, Литві, Греції, Німеччині. Варто відзначити й те, що будучи у кожній з країн «Кантабіле» дарували літературу, яка наповнювала творчу скриньку новими композиціями.

Художній керівник, народний артист України Товій Рівець у коментарі для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини каже, що одна з моделей щастя людини - коли ти розумієш і тебе розуміють, а це дає музика.

«У нашій професії справжня музика настільки глибинно проникає в людину, крізь неї, виводить людей у якусь нову незвідану оку реальність, що буквально за одне виконання твої колеги стають друзями, родичами, близькими. Коли відбувається виконавський акт, то ти повністю заглиблюєшся у зміст і технічні проблеми твору, аби його розкрити. Адже самі по собі ноти – це мовчанка, код. А коли читаєш їх, розкриваєш і знаходиш розуміння в залі, то тобі передається енергетика слухача і це щастя», - каже артист.

Оглядаючись на пройдений шлях, ювіляр каже, що високої майстерності вдалося досягнути завдяки тому, що пізнав глибину музики.

«За цей час одна з головних подій, яка відбулася в моєму житті – це відкриття безмежної, вселенської глибини музики. З висоти своїх років я можу стверджувати, що музика - це Божественний Дар. Мені пощастило, що я знаходжуся в цьому світі музики, коли її чуєш, а ще й сам нею ділишся – це вище моральне та духовне задоволення», - розповідає Товій Рівець.

І цим щастям він залюбки ділився з глядачами підтанцьовуючи на сцені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 21 Грудня 2017 09:52
Неймовірні позитивні емоції! Браво, "Кантабіле"! Слава Богу, що пан Товій вчасно втік із Ізраїлю назад додому! До наступної зустрічі!
волинянин Показати IP 22 Грудня 2017 19:20
Пора грати по буфетах Волині.
XXL Показати IP 25 Грудня 2017 03:47
Браво, Маестро! Браво, Кантабіле! Це було прекрасно! Дякую, що відкриваете для нас цей чаруючий світ звуків! Натхнення Вам і нових відкриттів! "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus