USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З 20 вересня Волинь готується до переходу в «жовту зону» епіднебезпеки

15 Вересня 2021 16:00
13 вересня 2021 року у Кабінеті Міністрів прийняли зміни до постанови, яка визначає та регулює додаткові карантинні обмеження. Найбільш ймовірно, що вже 20 вересня під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС ухвалять рішення про перехід Волинської області та України в цілому до жовтої зони епідеміологічної небезпеки.

Про це під час брифінгу з протидії поширення CОVID-19 розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

З її слів, прийняті зміни до постанови Кабміну від 13 вересня набувають чинності через сім днів з моменту публікації - 20 вересня.

«Найбільш ймовірно, що відбудеться комісія з питань ТЕБ та НС, під час якої ухвалять рішення про перехід Волинської області та України в цілому до жовтої зони епідеміологічної небезпеки. Більшість обмежень, передбачених для жовтої, помаранчевої та червоної зони, стосуватимуться невакцинованих осіб. У жовтій та помаранчевій зоні допускається робота закладів освіти, якщо 80% персоналу щеплені хоча б однією дозою.У випадку червоної зони – всі повинні мати дві дози щеплення», – зазначила головна лікарка.

Медик наголосила, що ці ж самі обмеження стосуються не лише освітньої сфери, а й закладів бізнесу, спортзалів тощо.

«Умови ті ж – 80% персоналу повинні мати щеплення. Щепленими повинні бути й відвідувачі. Якщо, до прикладу, у «жовтій зоні» до кінотеатру допускають невакцинованих осіб, зал повинен бути заповненим на 50%. Якщо ж і персонал і відвідувачі щеплені, то зал може бути заповненим і на 100%. Бізнес буде сам визначати, який механізм роботи застосовувати. Тому на сьогодні всім закладам вартує визначитися, як охопити працівників щепленням так, щоб працювати у нормальному режимі», – каже Наталія Янко.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus