USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

З бюджету Володимира виділять 1,65 млн на підтримку військових

10 Лютого 2022 16:12
У Володимирі планують виділити кошти на підтримку як батальйону тероборони, так і регулярних військових частин ЗСУ.

Про це повідомив мер Володимира Ігор Пальонка під час брифінгу щодо створення Штабу захисту Волині.

З його слів, на території громади обстежили всі бомбосховища, визначили, які з них можуть прийняти населення, а де треба покращити стан споруд цивільного захисту. Також в міськраді готують проект рішення про зміни до бюджету, аби виділити кошти на потребу військових. Загалом йдеться про 1,65 мільйона гривень.

«На цілі тероборони будемо виділяти кошти з місцевого бюджету. Рішення про виділення 100 тисяч гривень будуть ухвалювати на найближчій сесії. Також плануємо виділити мільйон гривень на підтримку 14-ї бригади, 500 тисяч на підтримку зенітно-ракетного полку, який зараз дислокується на сході країни. Розглядається питання щодо виділення 50 тисяч на підтримку прикордонного загону», – пояснив він.

Читати ще: На Волині розгортають частини тероборони

Нагадаємо, Штаб захисту Волині – громадська ініціатива, яка стартує у Володимир-Волинському районі і має на меті об’єднати людей, які хочуть долучитися до загонів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад. Планується, що в рамках цієї ініціативи будуть організовуватися курси з надання першої медичної допомоги, стрільби, тактичні навчання, вестиметься роз’яснювальна робота, як діяти в критичних умовах.

«У нас багато військових, хто пройшов війну, які просять: «Давайте щось робити». Коли будуть всі нормативні акти, ми готові оперативно створювати добровольчі формування, бо вже згуртовуються люди, які братимуть у цьому участь», – повідомив мер Володимира.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus