USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поїзд Ковель-Холм можуть запустити вже у травні, ціна – від 130 грн

24 Квітня 2017 11:45
З кінця травня – початку червня запустять двовагонний потяг (рейковий автобус), розрахований на 192 місця, 10 з яких передбачено для обслуговуючого персоналу.

Курсуватиме він щодня, попередньо відправлятиметься об 11:50. Вартість проїзного квитка становить 131-150 гривень, а орієнтовний час в дорозі – 2 години.

Про це розповів в.о. начальника Регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник чергова під час наради з обговорення організаційних питань стосовно започаткування курсування рейкового автобуса сполученням Ковель-Ягодин-Холм 20 квітня, інформують у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, на проміжних станціях зупинок не буде, огляд пасажирів потяга відповідні служби здійснюватимуть безпосередньо під час руху.

Як результат – така коротка тривалість поїздки. Тим не менше, задля недопущення випадків контрабанди чи інших порушень, здійснюватиметься відеонагляд за пасажирами. Того, хто все ж таки порушить закон, висаджуватимуть на пункті пропуску «Ягодин».

До слова, станція Ковель вже обладнана трьома кімнатами для працівників митної та прикордонної служб.

Однак, як зазначив начальник Луцького прикордонного загону полковник Микола Скарвінко, наразі необхідно вирішити питання кадрового забезпечення та забезпечення доступу до бази Інтерполу під час руху потяга.

Окрім того, у травні запланували ще одну спільна нараду з представниками Польщі для впорядкування усіх питань. Опісля – потяг розпочне курсувати.

Нагадаємо, це питання обговорювалося ще в лютому поточного року. Передбачалося, що реалізація проекту стане можлива вже влітку 2017 року.

Тоді ж, в лютому, голова правління ПАТ УЗ Войцех Балчун писав, що використовуватися на маршруті буде рейковий автобус Pesa.

«Це буде рейковий автобус моделі Pesa. Розраховуємо, що наші пасажири залишаться в подвійному виграші: в Холмі є зручна пересадка в такі міста як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі», - заявив Балчун.

Він також додав, що УЗ опрацьовує плани запуску потягу за маршрутом Львів-Краків.

«Є всі шанси побачити його в графіку вже цього літа», - прогнозує глава УЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
hjcz Показати IP 24 Квітня 2017 12:43
хочеться бачити дії а не балаканину
Анонім Показати IP 24 Квітня 2017 16:37
А з Луцька чому не запускають поїзд в Хелм або Варшаву?
Тетяна до Анонім Показати IP 26 Квітня 2017 17:18
Ви зможете потрапити до Ковеля поїздом Одесса-Ковель
Андрій Показати IP 4 Травня 2017 14:54
а чому написано Хелм, а не Холм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus