USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

З наступного року в Україні відновлять обов'язковий техогляд авто

19 Грудня 2019 10:51
З наступного року в Україні мають відновити технічний огляд автомобільного транспорту. Про це ввечері у середу сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій в етері одного з телеканалів, передає ZN.ua з посиланням на УНН.

«У директиві і в угоді про асоціацію з ЄС є це положення – серед обов’язкових... Я сподіваюся, що за наступний рік цей законопроект буде прийнятий. Можливо, там буде запропоноване поступове впровадження, наприклад, починаючи з переобладнаних машин, тих, які вперше ввозять, вживанні автівки, ввезені із-за кордону автомобілі, перевірка раз на два роки... Треба це поступово впроваджувати, щоб підготувати інфрастуктурне середовище», – сказав Криклій.

Міністр вважає, що сьогодні вдасться уникнути корупційних схем, через які у 2011 році був скасований обов’язковий техогляд, коли він проходив під контролем ДАІ. На думку Криклія, з корупцією в цій сфері дозволить боротися відеофіксація процедур техогляду.

Раніше міністр заявляв про відновлення техогляду з 2022 року.

У Мінінфраструктури виступили з пропозицією через кілька років (до 2022 року) відновити обов’язковий техогляд приватних автомобілів. Про це йдеться в законопроекті, який розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом. Документ опублікований на сайт відомства.

Згідно з документом, перший техогляд особистих авто повинен проводитися через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки.

Для таксі та комерційних автомобілів законопроект передбачає щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації.

Штрафи за несвоєчасне техогляд пропонується збільшити з 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Контролювати дотримання зазначених вимог на вулично-дорожній мережі буде Нацполіція, проте проведення техогляду буде віддано ринку з формуванням ринкових цін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
директор школи Показати IP 19 Грудня 2019 11:10
все йде як і заплановано! Ярошевич (автоєвросила) про цей план знає з часів порро! анонсу тут не має! Водять "козу" з євробляхами вже 2-й рік. Автоєвросилу використовують для політики і збагачення окремих ....... расів!
\Лампочкки Показати IP 19 Грудня 2019 11:20
І обовязково перевіряти фари
Анонім Показати IP 19 Грудня 2019 12:21
Крім цього, варто акцентувати увагу і на іншому аспекті: сума "дорожнього податку" тепер включена в акциз на бензин. Причому дана величина постійно зростає (і сьогодні з надлишком компенсує втрати від скасування ТО), а от якість доріг не поліпшується.
Водій Показати IP 19 Грудня 2019 12:23
Знов чергове Г... і як завжди зроблять все через Ж... (з чергами, рішаловом і т.д.)
Ссакашвіль Показати IP 19 Грудня 2019 12:40
Як бог дасть ще трохи розуму, то і ДАІ відновлять і СЕС. Може менше буде дтп і харчових отруєнь.
скептик Показати IP 19 Грудня 2019 12:41
коли собаці нема що робити, вони лиже Я""я
повторно Показати IP 19 Грудня 2019 12:55
Крім цього, варто акцентувати увагу і на іншому аспекті: сума "дорожнього податку" тепер включена в акциз на бензин. Причому дана величина постійно зростає (і сьогодні з надлишком компенсує втрати від скасування ТО), а от якість доріг не поліпшується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus