USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

«З обережністю говоримо про покращення», – мер про ситуацію з COVID-19 у Луцьку

16 Квітня 2021 20:39
Станом на 16 квітня у медичних закладах Луцька, що надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, 143 вільних ліжка із доступом до кисню. А це на 40 більше, ніж минулого тижня.

Про це під час щотижневого звіту 16 квітня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів міського очільника, цього тижня у Луцьку щоденно фіксували від 108 до 138 нових випадків захворювання на COVID-19.

«Маємо 143 вільних ліжка із доступом до кисню, із яких у Волинській обласній клінічній лікарні – 31, у Волинській обласній інфекційній – 50, у тимчасовому ковідному госпіталі при Луцькому пологовому будинку – 62. Щойно спілкувалися з керівником Волинської обласної клінічної лікарні. Він сказав, що завтра виписують ще 11 хворих. Якщо ми порівняємо кількість вільних ліжкомісць станом на кінець минулого тижня – початок цього, то їх було орієнтовно 100. Тобто сьогодні на 40 ліжок більше. Це свідчить про дещо нижчий рівень госпіталізації, ніж минулого тижня. Власне ті дані про нові випадки інфікування дозволяють з обережністю говорити про невелике покращення ситуації. Сподіваємося, що такої критичної ситуації, як в інших областях, у нас не буде», – каже Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що для багатьох волинян COVID-19 – це короткочасне й легке захворювання, але щоразу більше людей, які перенесли це захворювання, скаржаться не так на саму хворобу, як на її наслідки: депресію та втомлюваність. В окремих випадках мають місце суїциди. Цей стан, який сам по собі є дуже підступним і має хвилеподібний перебіг, його називають «тривалий ковід» або COVID-long.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 16 Квітня 2021 20:56
Знущаєтесь?щодня більше хворих - це покращення
лучанин Показати IP 17 Квітня 2021 02:44
Не робіть із нас дурнів! Яке покращення, ви нормальні??? Вам начхати на життя людей! Голову нам задурюють уже всілякими способами аби лише не посилювати карантинних заходів! Ви ж тільки собі цим гірше робите, невже ви не розумієте!?
Лучанка Показати IP 17 Квітня 2021 07:12
Ага.. і все більше вмирає, то тоже покращення... дистанційне дітям зробіть , відразу буде покращення.. завжди у всі епідемії , робили карантин в школі. А тут діти розносять і ніхто як не бачить і не розуміє. Не Ц всіх школах навіть відповідально відносяться до того, якщо в класі сім’я якась хвора- клас закривають. В нас так НЕ Роблять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus