USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

З-під вікон будинку в Луцьку вивезли причіп пляшок. ФОТО

21 Вересня 2013 09:00
З вікон своїх квартир лучани, які мешкають за адресою Соборності, 37-37б щодня бачать нерадісну картину: чагарники вище людського зросту та купи сміття. Вечорами, кажуть, ходити по асфальтовій доріжці, яка з’єднує проспект Соборності з вулицею Ветеранів, страшно. Ледь не щоранку на алейці з’являються нові пляшки з-під спиртних напоїв.

З іншого боку стежки будується нова багатоповерхівка. Поруч – Храм Всіх святих землі Волинської. Трохи далі – дитяча поліклініка. А біля самої доріжки у чагарнику стоїть відкритий колодязь зливної каналізації, глибиною більше п’яти метрів. На дні нічим не закритого кадубу – гілляччя і сміття й шумить вода, яка тече в напрямку Сапалаївки.





Як так сталося, що в одному з густонаселених мікрорайонів міста ніхто не прибирає стихійне сміттєзвалище, Волинські Новини поцікавилися у департаменті житлово-комунального господарства міста.






З’ясувалося, прибирати той «п’ятачок» мали б спільно кілька організацій, які обслуговують прилеглі будинки. Прибудинкову територію Соборності, 37 обслуговує МЖК, Соборності, 37-б – ЖКП № 8, а новобудову – сама ж будівельна компанія.






Отримавши інформацію 20 вересня від журналістів, кажуть у санітарному відділі департаменту, відреагувати одразу ж. І справді, в кінці дня, коли кореспондент навідався на місце – того сміттєзвалища уже не було.

Головний інженер санітарного відділу департаменту ЖКГ міськради Євген Чурило розповів, що приїхавши разом з муніципалами, одразу ж попрямували на прилеглий будмайданчик. Після нетривалих переговорів робочі погодилися добровільно прибрати належну їм територію. Адже відповідно до Правил благоустрою Луцька, організації зобов’язані прибирати прилеглу територію в межах 15 метрів навколо свого об’єкту. Якщо ж організацій кілька – вони ділять територію порівну.

На роботу приїхали і працівники ЖКП №8 та товариства «МЖК», які обслуговують прибудинкові території будинків на Соборності, 37-37-б. Спільними зусиллями територію прибрали.

«Звідти вивезли повний причіп одних лише пляшок: з-під пива, горілки та інших напоїв. Ще вивезли дві машини різного побутового сміття. Закрили плитою каналізаційний люк, бо туди хтось міг і упасти. А от кришку на колодязь зливної каналізації обіцяли днями встановити. Ще, звичайно, залишилось там роботи, але більшість сміття прибрали. Добре, що якраз була вільна техніка – все зробили оперативно. Іноді просто буває, що ресурси зайняті в роботі, але ми стараємось реагувати на подібні звернення якнайшвидше, не пізіше трьох днів. Щоправда, ми не уповноважені видавати приписи - це робить або муніципальна дружина, або прокуратура», - розповів Євген Чурило.






Та, каже фахівець, ніхто не здивується, якщо завтра там не з’явиться кілька нових порожніх пляшок. Така вже наша біда – смітимо там, де самі живемо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мда Показати IP 21 Вересня 2013 09:36
Гімнюки, а не народ, не навчили бидло з дитинства, що не можна ср"ти собі під ноги...
Корінний лучанин до Мда Показати IP 21 Вересня 2013 10:57
НЕ НАРОД, А ПРОШАРОК НАРОДУ! УЗАГАЛЬНЮВАТИ НЕКОРЕКТНО. Звичайно, рівень культури у більшості наших наших громадян НИЖЧЕ ПЛІНТУСА!Зверніть увагу, що за 20років незалежностіУкраїни вже виросло нове покоління молодих людей вихованих на безкультур'ї(великий вплив телебачення з низькопробними програмами та фільмами)! А ще має зачення низький рівень життя в Україні! Я біля свого будинку постійно прибираю(приватний сектор) і бачу як часом діти вже шкільного віку смітять часом навмисне, робиш зауваження- ПРИБЕРИ СВОЄ СМІТТЯ, а реакції нуль в більшшості випадків! Ті хто живе поблизу- ще прибере за собою бо пояснюєш що двірника у нас нема і кожен господар,якщо він ГОСПОДАР, дбає за чистоту своєї території бо це ЙОГО, так би мовити ЛИЦЕ ГОСПОДАРЯ, ЙОГО КУЛЬТУРА!
Дьодік Показати IP 21 Вересня 2013 13:36
А хто їм того сміття туди наносив? - Марсіани?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus