USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З шести БРДМів, відправлених волинському батальйону, справна лише одна

3 Жовтня 2014 12:12
Командир першого батальйону територіальної оборони з Волині Сергій Козак не надто задоволений подарунком військового комісара Волині Галака. З його слів, із шести БРДМів, які були відправлені у 1-й тербат, справний лише один. Комбат домовився про ремонт таких подарунків у Краматорську.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Костянтин Зінкевич.

Нагадаємо, Міністерство оборони України доставило в область 6 одиниць бойової техніки для відновлення. 22 вересня голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що уся техніка своєчасно відремонтована і відвантажена у бойові частини.

Після такого "успішного" ремонту бійцям на Сході доводиться самим думати і домовлятися про відновлення 5-ти машин.

Бійці батальйону зараз знаходяться в зоні АТО, тримають оборону одного з міст. Зі слів Зінкевича, хлопці повністю довіряють своєму комбату Сергію.

Батальйону дуже потрібні дальноміри, біноклі, автозапчастини, автомобілі.

Також Костянтин Зінкевич повідомив, що один військовий 1-ого тербату вчора отримав поранення.

«Вчора мав розмову телефоном із комбатом першого тербату Сергієм Козаком. Він подякував усім добрим людям, які долучились до придбання броньованого буса і тих речей, якими його запакували. Крім спальних мішків, форми, теплої білизни і продуктів, наші волонтери передали акумулятори для нічних прицілів, коліматор з планкою, тактичні окуляри.

Хоч в основному ми займались 51-ю бригадою, але цей батальйон ми теж трохи гляділи. Але це здавалось нам дрібничками у порівнянні з видатками на 51-у. Ще влітку ми разом з ними відстрілювали бронежилети, трохи дали їм наколінників, дощовиків, балаклав та іншої снаряги. А зараз беремось за них більш ретельно.

А ще він дуже просив передати "подяку" комісару Волині Галаку. Військовий комісар дуже хвалився тими 6-ма БРДМами, які були відправлені у 1-й тербат. Так от, коли отримував броню Козак, лише 4 БРДМи з"їхали самостійно з платформи, ще один зламався при перегоні. І воює лише той БРДМ, який ремонтувало "Модерн-Експо" (респект Петру Пилипюку). Комбат домовився про ремонт таких подарунків у Краматорську, якось там борсаються.

Але, як сказав Козак, "дуже хочу зайти до Галака і по-чоловічому йому "подякувати".

Бійці батальйону повністю довіряють своєму комбату. Символічним є те, що я спілкуюсь не тільки із матерями бійців, а й з мамою комбата Сергія. Вона каже, що завжди його просить берегти своїх солдат, дітей інших матерів», - написав волонтер.

Картка Приватбанку для благодійних внесків на ім"я

ПАНАСЮКА Олексія – 5168 7572 6883 4340

рахуноку у Польщі (Euro, $):

Bank Zachodni WBK S.A. (BZWBK) Mykola Svystun, rach. 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000



(IBAN) PL 25 1500 1807 1118 0008 8636 0000, (BIC) KRDBPLPW
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus