USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З Волині до Польщі підприємець спробував вивезти валюти на мільйон

22 Січня 2015 09:07
Не задекларовану валюту у підприємливого мешканця Дніпропетровської області під час переміщення смугою руху «зелений коридор» через митний пост «Устилуг» Волинської митниці ДФС працівники митниці виявили під час процедури митного контролю.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Загалом, в окремому відділенні барсетки, що закривалось на блискавку, громадянин перевозив 56 850 євро, 14 450 гривень України, 131 долар США і 1 300 польських злотих.

Відповідно до вимог Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України, громадянин не мав права вивозити за кордон таку кількість валютних цінностей, обравши спрощену смугу здійснення митного контролю – «зелений коридор», - наголошують у Волинській митниці ДФС.

Зокрема, таким способом громадянин спробував перемістити через митний кордон України 48 050 Євро, не заявивши за встановленою формою точних та достовірних відомостей про наявні у нього валютні цінності. Відповідно до курсу іноземних валют Національного Банку України, встановленого на день переміщення, сума виявлених коштів становить 879 490,24 грн.

Факт недотримання громадянином порядку переміщення готівки через митний кордон України зафіксували працівники митного поста «Устилуг».

До слова, інформацію щодо ймовірного незаконного переміщення валютних цінностей через українсько-польський кордон, волинські митники отримали від співробітників Управління СБУ у Волинській області.

Наразі за цим фактом склали протокол про порушення митних правил. Остаточне рішення у цій справі винесе Любомльський районний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mik (галицька миша) Показати IP 22 Січня 2015 09:37
Ось йолоп! Тепер усю готiвку конфiскують. Та ще до кримiнальної вiдповiдальностi можуть притягнути.Ї
Лучани Показати IP 22 Січня 2015 12:18
Н да..., а чого офшори вони не перевіряють???? Чого тут займаються дурницями!!! Хто знає, що людині треба було там купити!!! А тим більше роздягати та перевіряти особу-ВОНИ НЕ МАЮТЬ ПРАВА!!! Чому не займуться відношенням митників до громадян???Особливо поляків, чому тут нічого не робиться???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus