USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

З Волині вивозять сотні мільйонів гривень

30 Жовтня 2014 11:57
Для того, щоб припинити нелегальний видобуток бурштину, в облдержадміністрації розроблять регуляторний акт користування надрами.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації 30 жовтня.

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, впродовж останніх десяти років в облдержадміністрацію не надходило жодної заявки на розроблення родовищ бурштину на Волині. А вже впродовж двох останніх тиждень тому надійшло шість таких заявок.

Таким чином, з його слів, оголосивши про розробку програми «Волиньбурштин», влада «потрапила в десятку». Голова облдержадміністрації наголосив, що з області нелегально вивозяться сотні мільйонів гривень внаслідок нелегального видобування цього шляхетного каменю, який продають як в Україні, так і за кордоном.

Зі слів Володимира Гунчика, департамент економічного розвитку та торгівлі спільно з управлінням екології та природних ресурсів повинні не пізніше 6 листопада подати на розгляд сесії облради регуляторний акт, що регламентуватиме користування надрами для видобутку бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus