USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«З любовʼю…до сала» ‒ кращий серед «смачних» фестивалів

21 Лютого 2012 18:55
Луцький фестиваль сала ‒ серед переможців рейтингу кулінарних фестивалів та свят України. Зазначимо, що «З любовʼю… до сала» переміг аж в трьох номінаціях.
Про це повідомляє УНІАН.
Агентство УНІАН та інтернет-проект «Тут і там» назвали переможців рейтингу кулінарних фестивалів та свят України «Їли-пили-2011».
За підсумками минулого року, повідомляють організатори, заявки на участь у рейтингу подали більше 30 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України, – від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних.
«При формуванні рейтингу, ‒ говорить голова експертної ради рейтингу, головний редактор УНІАН Олександр Харченко, ‒ враховувались різні критерії: скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено. Оскільки важко співставити різні за масштабами, географією та статусом фестивалі, ми відійшли від минулорічного простого ранжування фестивалів за принципом «перше-друге та наступні місця» і обрали кращі фестивалі та свята за кількома номінаціями».
Отож, у номінації «Наймасштабніші фестивалі» лідерами визнано: фестиваль любителів сала «З любовʼю… до сала» (Луцьк), фестиваль «Червене вино» (Мукачеве, Закарпаття), фестиваль вина та меду «Сонячний напій» (Ужгород), Свято сиру та вина, Свято шоколаду, «На каву до Львова» та Свято пампуха (всі ‒ Львів).
У номінації «Найкреативніші фестивалі» ‒ кращі: фестиваль дерунів у Коростені (Житомирщина), «Короп-фест» (Тернопільщина), фестиваль різників у селі Геча (Закарпаття), фестиваль любителів сала «З любовʼю… до сала» (Луцьк) та фестиваль полуниці в Черкасах.
У номінації «Вдалий старт» (фестивалі та свята, що пройшли вперше) кращим став Фестиваль вина в Києві.
«Найсмачнішою традицією» поза конкуренцією став фестиваль «Червене вино» (Мукачево, Закарпаття), який проводився 16-й раз (найближчі суперники ‒ фестиваль вина та меду «Сонячний напій» (Ужгород) та Свято кавунів на Херсонщині).
У номінації «Рекорди від гурманів» перемогли: виготовлення футбольного мʼяча з сала діаметром понад 6 метрів і вагою понад 400 кілограмів та конкурс на швидкість поїдання сала, де переможець зʼїв 1 кілограм сала з новим світовим рекордом ‒ менше ніж за 9 хвилин – на фестивалі «З любовʼю до… сала» у Луцьку; випікання 20-метрових млинців на Святі масляної в Черкасах; кавун вагою у 32,6 кілограма на Фестивалі кавунів на Херсонщині; приготування 42-метрового полуничного желе ‒ на Фестивалі полуниці в Черкасах; складання з 15 тисяч елементів гігантського шоколадного серця ‒ на Святі шоколаду в Львові, та створення за старовинним рецептом (без борошна) 120-кілограмового сирника ‒ на Святі сиру та вина у Львові.
«З кожним роком українські кулінарні свята стають все цікавішими та різноманітнішими, коментує підсумки рейтингу керівник сайту «Тут і там» Володимир Змаженко. – Найбільше фестивалів присвячено, звичайно, трьом давнім українським «фішкам» – борщу, салу та вареникам. Формуються і свої традиції в регіонах, на карті країни можна позначити навіть нові, кулінарні столиці. «Хлібна столиця» ‒ Черкащина, де шанують хліборобські традиції та проводять багато свят, пов’язаних з хлібом. «Солодкою столицею» все більше стає Львів з його фестивалями кави, шоколаду, пампуха та іншими. Нарешті, «мʼясною столицею» по праву є Закарпаття, де не розучились пекти цілого бика на вертелі та проводять регулярні оглядини опонентів вегетаріанців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Саломан зі стажем Показати IP 21 Лютого 2012 20:11
Це фестиваль без сала і свята. Дійство, яке є ганьбою і профанацією фестивалів. Всі його рейтинги вигадані самими ж організаторами. Ні виставки свинок, ні продажу сала, нічого на ньому тепер немає. Або хай Іваницький проводить справжні фестивалі, або хай припиняє цю халтуру. Ганьба луцькому фестиваалю сала.
Їжте рибу! Показати IP 21 Лютого 2012 21:28
Бидлячий "фестиваль" для бидла. Уже запемпали своїм салом і салоїдами.
XXLL Показати IP 22 Лютого 2012 07:56
Скільки Іваницький заплатив, щоб його "пародія" на фестиваль щось заслужила?! :)))
Петро Верзун Показати IP 22 Лютого 2012 11:45
Позорисько!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus