USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

З містом Лева європейців знайомитимуть лучани

5 Лютого 2009 12:40
Громадська організація Луцька організувала акцію «Єврогол», у рамках якої ознайомить європейську молодь зі Львовом як одним із міст, де відбуватиметься Євро-2012. Про це 5 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Суботня пошта, від 8 лютого і впродовж наступного тижня по шестеро людей із шести країн Європи (Франції, Білорусі, Грузії, Польщі, Німеччини та України) відвідають місто і знімуть відеоролики, які пізніше оприлюднять в Інтернеті.
«Це гарний шанс ближче ознайомитися з іншою культурою та переоцінити свої здобутки, кожен з учасників ділитиметься здобутками своєї країни у плані культури, ос­віти та політики», – розповіла Галина Бас, менеджер програм ГО «Центр «Наша справа».
«Фінансування проекту ми отримали завдяки тому, що виграли грант від організації Євросоюзу «Молодь у дії». Львів обрали тому, що місто є одним із вузлових пунктів Євро і до того ж розташоване близько від Луцька», – додала пані Бас.
Як пояснила Галина Бас, це вже друга спроба їхньої організації запросити в Україну європейську молодь. Аналогічну акцію вони запланували влітку, але провести її планували на Світязі, та Євросоюз відмовив у фінансуванні.
Проект «Єврогол» видався спонсорам привабливішим, оскільки поєднував у собі ознайомлення з містом Лева і з природою Карпат.
Цікаво, що аналогічну акцію проводила євроспільнота в рамках програми «Ми  – голос Європи» торік. Тоді підсумки тижневого перебування молоді теж намагалися підбити за допомогою відеороликів про місто.
Результат не міг не здивувати. На відео юних аматорів почергово з’являлися колоритні графіті біля «Дзиґи», пощерблені стіни театру Марії Заньковецької, брудні трамваї, що роз\'їжджають містом, закуйовджені собаки, прохачі на вулицях, безпритульні, які копирсаються у смітті.
Цьогорічні висновки з оглядин міста обіцяють вивісити в Інтернеті в середині лютого за адресою www.ngotv.eu.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus