USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З вересня студенти самі будуть замовляти предмети

5 Червня 2009 11:34
Міністерство освіти та науки України планує запровадити з вересня у вищих навчальних закладах систему обов’язкових та необов’язкових предметів. Про це 5 червня повідомляють «Волинські Новини».
 
Як передає УНІАН, про це заявив міністр освіти та науки України Іван Вакарчук на прес-конференції в Кабінеті міністрів. «Ця схема почне реально працювати з вересня», – сказав він.
 
За словами пана Вакарчука, у міністерстві створено робочу групу, яка напрацювала декілька варіантів обов’язкових та необов’язкових курсів.
 
«Ми задекларуємо деякі дисципліни, які студенти зможуть обирати, їх може бути і 30, і 40 – на вибір студентів: хто хоче  – економічну теорію чи антропологію. Це залежатиме від бажання студентів і того майбутнього, яке вони собі планують», – пояснив міністр.
Водночас, він підкреслив, що введення системи вибору предметів буде автономним правом навчальних закладів. «У кожному університеті є свої школи, які дадуть можливість на високому рівні викладати ці курси за вибором, тому це є правом вибору вищого навчального закладу дати перелік студенту», – пояснив Іван Вакарчук.
Міністр наголосив, що така практика активно використовується у європейських навчальних закладах. «У нас була ідея дозволити студентам, як у європейських університетах, частину гуманітарних курсів обирати, тобто не диктувати всю гуманітарну частину освіти, а кожен студент особисто буде замовляти на наступний семестр ті курси, які він буде вважати властивими для його складу мислення та бажання», –  додав пан Вакарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus