USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За 2 місяці депутати мусять вирішити долю лікарні залізничників

8 Лютого 2016 15:13
В обласній раді досі вирішують, що робити з Ковельською лікарнею.

В бюджеті області на цей заклад виділили 1,8 мільйона гривень, стільки ж у бюджеті міста Ковеля. Але утримання лікарні потребує набагато більших коштів –14 мільйонів гривень. В області пропонують розрахувати варіанти вирішення питання лікарні і обрати один з них.

Про це йшлося під час наради з питань формування бюджету області сьогодні, 8 лютого.

Нагадаємо, у червні облрада ухвалила намір прийняти у власність «Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Зауважимо, що, згідно із документами, обласна рада зобов’язалася використовувати об’єкт передачі як заклад охорони здоров’я і не відчужувати його в приватну власність.

Уже в серпні Кабмін видав розпорядження про передачу цілісного майнового комплексу у спільну власність територіальної громади. За депутатами облради лишився один крок – ухвалити прийом об'єкта.Та акту прийому-передачі майна поки що немає.

Під час наради з питань формування бюджету, звучали декілька пропозицій: відкликати рішення про прийом лікарні в обласну комунальну власність, передати майно і землю місту Ковелю і подібні. Адже згаданий заклад для обласного бюджету – фінансовий тягар.

Разом з тим в лікарні працюють люди, яких потрібно працевлаштувати. Голова обласної ради Ігор Палиця зауважив: одна з можливостей працевлаштування медперсоналу – повернути в школи лікарів.

«Якби лікарі оглядали дітей, перевіряли температуру в класі , ми не мали б такої епідситуації з грипом. А зараз на Волині очікується нова хвиля грипу», - зауважив він. До слова,нинішній голова облради Ігор Палиця неодноразово пропонував ініціативу повернення в школи лікарів.

У підсумку розмови про вузлову лікарню, голова облради зазначив: ревізійна комісія протягом 1-2 місяців має надати чіткі розрахунки можливих варіантів долі лікарні. Або заклад передають Ковелю (якщо місто погодиться), або місту передають поліклініку а іншу частину майна використовують як обласний хоспіс, але в що це виллється обласному бюджету, або ж варто законсервувати це приміщення і майно. І кожен з варіантів розрахунків подати на розгляд депутатів, які обер
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus