USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За 2017 природні катаклізми завдали шкоди світу на $320 млрд

24 Березня 2018 07:00
Зміни клімату призвели в 2017 році до рекордних світових фінансових втрат, які склали $320 млрд, повідомляє Всесвітня метеорологічна організація (ВМО).

Про це пишуть «Вести экономика».

Як зазначається, втрати збільшилися через надзвичайно сильні урагани в Північній Атлантиці, мусонні дощі і повені на Індійському субконтиненті і сильну посуху в деяких регіонах Африки.

Погані погодні явища позначилися на темпах світового економічного розвитку і створили додаткові проблеми в забезпеченні продовольством, охороні здоров'я та міграції.

Тим часом 2017 рік став одним з трьох найтепліших за всю історію спостереження і найтеплішим за той час, коли кліматичний феномен «Ель-Ніньо» не впливав на погоду. Середньосвітова температура повітря піднялася торік на 1,1 градуса за Цельсієм.

«Початок 2018 став продовженням 2017 року: екстремальні погодні явища знову забирають життя і руйнують господарства. В Арктиці спостерігається незвичайно тепла погода, тоді як густонаселені регіони Північної півкулі страждають від сильного холоду і руйнівних зимових буревіїв», - зазначив генсек ВМО Петтері Таалас. При цьому Австралія та Аргентина страждають від сильної спеки, Кенія і Сомалі - від посухи, а південноафриканське місто Кейп-Код відчуває гостру нестачу води.

Вміст вуглекислого газу в атмосфері збільшилася за останні 25 років з 360 частин на 1 млн до більш ніж 400 частин. Це означає, що потепління продовжиться, як і погані погодні явища. У попередні 800 тис. років викиди діоксиду вуглецю на Землі не перевищували 280 частин на 1 млн.

Збільшення температури поверхні океану призвело до виникнення ураганів в Північній Атлантиці. Усунення наслідків стихії коштувало США рекордну суму - $265 млрд.

З 1980 року зростають показники смертності від хвороб, пов'язаних зі спекою. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), третина населення планети проживає в регіонах, де майже 20 днів на рік температура повітря досягає смертельної для людини позначки.

Зміна клімату призводить до масових переселень. З 2016 року 23,5 млн людей залишили свої будинки. Більшість з них - жителі Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які втекли від повеней та ураганів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus