USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За 5 кілограмів наркотиків волинянин отримав 7 років

18 Червня 2014 17:47
На Волині до семи років позбавлення волі засудили контрабандиста наркотиків, та майже 40 тисяч доларів передали в дохід держави.

Набув чинності вирок Любомльського районного суду у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювали слідчі УСБУ у Волинської області, щодо обвинувачення мешканця Луцька в контрабанді, незаконному зберіганні та перевезенні з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах, а саме – більше 2,5 кілограмів канабісу (марихуани) та майже 2,5 кілограмів кокаїну.

Досудове слідство встановило, що наприкінці липня 2013 року мешканець Луцька - громадянин С., перебуваючи на території Голландії, куди він прибув спеціально за партією наркотиків, вмовив волинських водіїв Р. та В., які також знаходились в Голландії та не були обізнані з його злочинними намірами, на те, щоб вони на своєму автомобілі перемістили його багаж (одну дорожню сумку та два поліетиленових пакети) через митний кордон України.

Громадянин С. розповів одному з водіїв, що в його речах знаходиться ніби-то золото, а іншому повідомив, що там знаходяться ноутбуки.

За переміщення багажу він пообіцяв заплатити водіям 5000 доларів. А сам вирушив в Україну на день раніше. Водії на пропозицію погодилися та сховали багаж у напівпричепі свого вантажного автомобіля між рулонами килимів. Однак прикордоники Ягодинської митниці виявили наркотики.

Згодом, співробітники УСБУ у Волинській області встановили особу громадянина С., після чого його затримали при спробі отримати наркотики. У момент затримання у громадянина С. виявили суму у розмірі 37890 долларів США та 20 000 гривень., які знаходились в його власному автомобілі марки "Мерседес".

Вироком Любомльського районного суду Волинської області громадянин С. визнаний винним в злочинах, передбачених частиною 3 статті 305 (контрабанда наркотичних засобів в особливо великих розмірах) та частина 3 стаття 307 (зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, та засуджений до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ухвалою Апеляційного суду Волинської області покарання у вигляді позбавлення волі громадянину С. змінили з десяти до семи років з конфіскацією майна. Також за вироком суду в дохід держави звернули 37890 долларів США та 20 000 гривень, які громадянин С. добровільно видав в ході досудового слідства як кошти, призначені для купівлі наркотиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus