USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За 600 гривень хабара лучанин заплатить майже 20 тисяч штрафу

26 Березня 2021 09:13
Лучанин, який порушив ПДР на мопеді, та ще й перебуваючи у нетверезому стані, опинився в суді.

Спершу поліцейські планували скласти на чоловіка лише адмінпротокол, та без кримінального провадження обійтись не вдалося. Адже «сміливий» керманич мопеда хотів залагодити питання по-тихому, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Подія трапилася в ніч із 6 на 7 березня цього року. Чоловік їздив містом на своєму мопеді. За кермо сів без шолома. А в темну пору рухався без увімкненого світла фар, та ще й не мав номерного знака. Тож потрапив у поле зору правоохоронців, які саме патрулювали вулиці.

За порушення правил дорожнього руху керманича зупинили.

Перед тим як сідати за кермо, хлопець випив алкоголю. Поліцейські це одразу зрозуміли, тож провели тест на стан сп’яніння. Драгер показав 2.04 проміле, що суттєво перебільшує норму.
Поліцейські мопед вилучили, а на чоловіка почали складати протоколи про порушення. Та він з цим не погодився й намагався залагодити питання іншим шляхом.

«Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував мопедом на вулиці Львівській. Його зупинили працівники управління патрульної поліції, після чого близько третьої години, сидячи на задньому сидінні службового автомобіля, він запропонував поліцейським 600 гривень за нескладання стосовно нього протоколів про правопорушення, – повідомила суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко. – Гроші поклав між сидіннями автомобіля».

Тепер через свою витівку юнак – на лаві підсудних. Йдеться про кримінальне правопорушення за статтею 369 – пропозиція неправомірної вигоди службовій особі. До слова, за таке порушення можна потрапити до в’язниці.
Утім у суді лучанин повністю визнав провину. Мовляв, був нетверезий та не тямив, що відбувається. Тож уклав із прокурором у справі угоду про визнання винуватості.

Суд ухвалив угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні затвердити. Порушнику призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 1100 мінімумів доходів громадян – 18700 грн.

А 600 гривень, що ними він хотів відкупитися від патрульних, спишуть на користь держави.

Упродовж місяця від дати оголошення вироку лучанин має сплатити штраф. Якщо він цього не зробить, справу переглядатимуть з самого початку. Тоді порушнику загрожує ще суворіше покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
совок Показати IP 26 Березня 2021 10:48
у нас показательно судят за мелочи, а за взятки миллионов награждают! получается средняя коррупция)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus