USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За день прийшло 5 людей. Волиняни не поспішають вакцинуватися від COVID-19

13 Липня 2021 13:03
Волиняни неохоче щеплюються від коронавірусної інфекції, попри те, що на Волині діє 80 пунктів щеплень і чотири центри вакцинації.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив т.в.о. начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Роман Рудоквас.

Нагадаємо, на Волині окрім пунктів щеплень почали діяти чотири центри вакцинації, які працюють на вихідних в Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську. Там можна було отримати щеплення вакциною CoronaVac від компанії Sinovac Biotech. А віднедавна, зазначив Роман Рудоквас, на Волинь надійшла вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Проте, каже головний медик області, на Волині не тільки немає ажіотажу, а й темпи вакцинації дуже низькі.

«У Ковелі за один день прийшло лише п’ятеро осіб. Ми з такими темпами будемо на передостанньому місці по Україні. Вакцини в нас достатньо, ми вже перейшли на п’ятий етап, діє 80 пунктів щеплень, чотири центри масової вакцинації, які працюють у вихідні, куди зайшли вакцини CoronaVac і Pfizer», – каже посадовець.

До слова, 12 липня, під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили регіональний план заходів щодо покращення виконання обсягів профілактичних щеплень в області у 2021 році.

Згідно з затвердженим планом заходів, головам райдержадміністрацій, сільським, селищним, міським головам територіальних громад доручено призначити на місцевому рівні відповідального за проведення вакцинації населення від COVID-19, сприяти роботі розгорнутих пунктів щеплень та мобільних бригад для вакцинації населення та забезпечити проведення на підпорядкованих територіях затверджених планів профілактичних щеплень від COVID-19. Як повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, у Волинській області уже проведено 47 883 щеплень.

«Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, щоденно у липні в області повинно проводитись близько 3,5 тисячі щеплень. Наразі у нас близько 2 тисяч. Окрім того, в області працює 4 вакцинальні центри, у яких щеплено менше тисячі осіб. Це є недостатньо», – резюмувала вона.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Липня 2021 15:41
бо всі мабуть хочуть пфайзер, а не цього поділу на "перший сорт" і і нші, коли одні отримують пфайзер і кажуть іншим, що от ми нормальною вакциною вакцинувались, а ви китайським г...(( На фіга взагалі було зв"язуватись з тим індійським і китайським виробником, щоб зараз провакциновані люди не мати змоги ні вільно подорожувати ні були впевнені у відсотку ефективності вакцини і власній безпеці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus