USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За два роки у Луцьку залучили грантів на 1,6 млн євро

6 Травня 2021 18:13
Близько 51 мільйона гривень вдалося залучити до бюджету Луцька завдяки проєктно-грантовій діяльності у 2018-2020 роках.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови.

Керівниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець повідомила про те, які проєкти були реалізовані у Луцьку в згаданий період. Загалом, каже, за два роки вдалося залучити понад 1,6 мільйона євро (близько 51 мільйона гривень) безповоротних коштів. Ще близько 276 тисяч євро додатково надійдуть фінальними платежами за підсумками проєктів.

Так, 217,6 тисяч євро коштувало встановлення 9 «розумних зупинок» та 22 інформаційних табло на зупинках громадського транспорту. За грантові кошти також розробили стратегію розвитку громадського транспорту і транспортної інфраструктури до 2025 року і пофарбували 17 старих тролейбусів. Триває опрацювання контенту для сайту про громадський транспорт Луцька.

1,034 мільйона євро – загальний бюджет проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який реалізований на 77,5%. Луцьк уже отримав 879 тисяч євро. Найбільше коштували ремонтно-реставраційні роботи. Тепер же тривають закупівлі щодо наповнення підземель: фігура монаха, лицарські обладунки, голограми, шоломи віртуальної реальності. Також у Луцьку відбулися перемовини з представниками Луцької дієцезії, аби об’єднати підземелля колегіуму єзуїтів та вежі Чорторийських з підземеллями костелу Петра і Павла.

На завершальному етапі проєкт «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька». Наразі проєкт на етапі звітування й аудиту. Луцьк на ці цілі отримав 591 тисячу євро з 695 тисяч грантових коштів. За ці гроші відремонтувати частину вулиці Рівненська, капітально відремонтували 40 світлофорних об’єктів (279 транспортних світлофорів та 193 пішохідних), реконструювали вуличне освітлення (замінили на LED-лампи) на вулицях Рівненська та Конякіна. На замовлення міськради фахівці ЛНТУ розробили комплексну схему організації дорожнього руху на вулиці і перехресті.

Також, повідомила Вікторія Гомонець, у Луцьку у 2021-2023 роках буде реалізовуватися новий проєкт спільно з Краєм Ліппе, спрямований на покращення екологічної ситуації та поводження з твердими побутовими відходами: на сміттєвому полігоні у селі Брище встановлять обладнання для очищення фільтрату, закуплять компостери для шкіл.

Ще два проєкти перебувають на етапі контрактування. Вони стосуються промоції річок та промоції середньовічних пам’яток, на суму близько 30 тисяч євро кожен. Ще один проєкт буде реалізовувати департамент культури, але він залежний від епідеміологічної ситуації, тож його реалізація розпочнеться, коли будуть сприятливі умови.

Крім того, у Луцьку цього року відбудуться міжнародні конференції щодо реалізації грантових проєктів. Щоправда, у зв’язку з карантинними обмеженнями, ці конференції відбудуться або онлайн, або будуть змішаного типу.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus