USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За кінотеатром «Промінь» хотіли зрізати дерева для парковки

18 Травня 2016 11:59
ТзОВ «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС», засновником якого є депутат Луцького міської ради, хоче облаштувати парковку поруч з міським басейном для спільного користування.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 травня.

Так, членам міськвиконкому пропонувалося погодити укладення договору про співпрацю у сфері розвитку інженерно-транспортної інфраструктури між комунальним закладом «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання» та товариством з обмеженою відповідальністю «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС» щодо будівництва автопарковки на проспекті Президента Грушевського, 2а.

Ідеться про 11 соток між кінотеатром «Промінь» та басейном, пояснив заступник міського голови Юрій Моклиця. Нині територія загороджена парканом і там є зелені дерева. Для облаштування парковки там треба зрізати 15 дерев.

Зі слів посадовця, ці насадження не визначені ані сквером, ані парковою зоною, натомість інвестор готовий відновити ці 15 насаджень на ділянці поруч.

Як повідомив представник ТзОВ «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС», згадана парковка має використовуватися спільно: дирекція «Променю» матиме право розмістити паркомісця під час організації заходів. А басейн, своєю чергою, визначить час, коли найбільша потреба в паркомісцях і визначить кількість місць, які треба зарезервувати.

До слова, земля, яка належить басейну, має використовуватися в спортивних цілях, але, згідно з ДБН, мають бути облаштовані паркомісця.

Згадане питання викликало в залі бурхливі дискусії. Так, депутати міськради Сергій Була та Костянтин Петрочук виступили проти облаштування парковки на тому місці. Зокрема, повідомив Сергій Була, потреби в додаткових паркомісцях для басейну немає, натомість він попросив зберегти зелені насадження. Крім того, він додав, що сусідню ділянку мають продати з аукціону, де теж виріжуть дерева. Тож зелених насаджень там взагалі не залишиться.

Крім того, присутні звернули увагу на те, що ані схеми, ані візуалізації до даного проекту рішення, як і до проекту договору, – немає.

Коли ж члени міськвиконкому не підтримали проект рішення, депутат Сергій Була вигукнув: «Дякую». Це вельми обурило Луцького міського голову Миколу Романюка, який під час обговорення доволі жорстко модерував засідання, і навіть не всім дав слово, посилаючись на жорсткий регламент.

«За що ви дякуєте? Давайте не грайте «кіна» і не піартеся», - кинув репліку градоначальник.

Зауважимо, що засновником ТзОВ «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС» та кінцевим бенефіціаром є депутат Луцької міської ради, відомий бізнесмен Андрій Покровський. До лав депутатів він прийшов під прапором БПП «Солідарність», як і Луцький міський голова.

Щоправда, «крапки» в цьому питанні не поставили: градоначальник уже повідомив, що питання виноситиметься на розгляд виконкому повторно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Укроп Показати IP 18 Травня 2016 12:09
Зовсім отуїли бариги. Замість того щоб громаді гроші йшли все підгрібають спритники.
Алекс Показати IP 18 Травня 2016 12:14
Романюк отримав від Покрови рубль от і біситься!
Ігор Показати IP 18 Травня 2016 12:29
Скільки дерев зрубали щоб построїти СПОРТЛАЙФ????????
ava до Ігор Показати IP 18 Травня 2016 13:23
жодного дерева не зрубали
нхя не смішно до ava Показати IP 18 Травня 2016 17:33
Не бреши. Ходжу там майже щодня і на власні очі бачив вирізані дерева.
123 Показати IP 18 Травня 2016 12:32
бабло победит. порешают по тихому.
Чітачь Показати IP 18 Травня 2016 13:24
Мо` то не зрізати, а прорідить?
водій Показати IP 18 Травня 2016 14:27
о петрочук вилізло... накрало грошей на виборах а зараз думає де б то ще урвати.
Анонім Показати IP 18 Травня 2016 16:02
А чего не сделать парковку между деревьев? Зачем все рубить?
ВОВК Показати IP 18 Травня 2016 16:34
градоначальник - конюх
не лучанин Показати IP 18 Травня 2016 19:52
то шматок парку під автостоянку тепер окуповують "Промінь" ! може вже будинки треба зносити під паркінги?? невже треба так не любити своє ж місто?
До градоначальника Показати IP 18 Травня 2016 21:35
Чому так не любите своє місто , людей ,природу ?Невже все можна купити за гроші... совість теж ?Живете за містом , облаштували собі зелену зону , тиша , спокій . А мешканців Грушевського 1, 3 . ставите на коліна, ( більше300 квартир), знищуючи єдиний зелений острівець вдовж проспекту Грушевського. Потрібно знову збиратися небайдужим , збір біля скверу , допоможемо завтра порахувати дерева .. для початку!!!!!!!
hjj Показати IP 18 Травня 2016 22:14
душа болить! Місто мало не щодня втрачає зелені насадження. До речі, куди поділися тихенько ялини, що росли перед "променем"? А біля юнацької бібліотеки чому раптово на днях зменшився газон, а збільшилась площа літнього генделика?? і все тихенько так А біля "Опери" які були газони з трояндами??? парковки потрібні, безумовно, але в розумних межах і не за рахунок квітів!!!
Житель Грушевского, Показати IP 19 Травня 2016 00:51
Что вы творите, господин Романюк! Ладно, Проминь нужно было реконструировать, ели перед фасадом реально мешали! Но зачем дальше всё рубать! Куда вы идёте, в какую Европу? Там за каждое дерево идёт борьба! А здесь будет тупой бетон и асфальт, чем дышать в летнюю жару! Я предлагаю господину Романюку для начала срезать туи перед своим домом, они ведь тоже вам мешают! А для молодого депутата Полищука это экзамен - не отстоите сквер, грош тебе цена!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus