USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На луцькі парковки претендує підприємець, якого вигнали з Тернополя

1 Липня 2015 11:37
На п’ять ділянок з паркування в Старому місті є два претенденти. Жоден з підприємців, які подали документи на конкурс, не зареєстрований у Луцьку, а один із них взагалі з іншої області. Видання Тернопільщини, звідки й надійшла одна із заявок, стверджують, що з цим оператором розірвали договір за системні порушення.

Так, сьогодні, 1 липня, мав відбутися конкурс із визначення операторів паркування в Старому місті.

Нагадаємо, міська рада визначила там 5 ділянок, де можна організувати парковки:

вулиця Глушець, 1 (Центральний ринок) - 15 паркомісць;

вулиця Братковського - 11 паркомісць;

вулиця Плитниця, 10 (Замкова площа) - 41 паркомісце;

вулиця Галшки Гулевичівни - 11 паркомісць;

вулиця Драгоманова - 30 паркомісць.

16 червня оголосили конкурс з визначення операторів паркування транспортних засобів у Луцьку на цих 5-ти ділянках.

За станом на 30 червня надійшло 2 заявки від учасників, які сплатили заставу, визначену згідно з Положенням про проведення конкурсу.

Однак конкурсна комісія сьогодні не зібралася – з семи членів прибуло лише троє, відтак, її засідання перенесли на 9 липня.

Проте, стало відомо, хто ж претендує на те, щоб стати оператором з паркування в Луцьку.

Так, подали документи приватне підприємство «Ельбе. УА» та фізична особа-підприємець Тешнер Євгеній Миколайович.

З’ясувалося, що ПП «Ельбе УА» зареєстроване в селі Лище Луцького району і спеціалізується на монтажі металевих конструкцій.

А ось ФОП Тешнер Є.М. має більше стосунку до організації паркування в місті, однак в Тернополі.

Цікаво, що згідно з інформацією тернопільського сайту «20 хвилин», Тернопільська міська рада в серпні 2014 року достроково розірвала договір з цим підприємцем за системні порушення. Зокрема, серед порушень у діях підприємця називалися відсутність паркоматів, неналежне прибирання території, неналежний стан розмітки місць для паркування, збір коштів у невстановлених місцях.

Договір розірвали згідно рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 06.08.2014 р. № 806 в односторонньому порядку, інформує інший сайт Тернопільський тиждень.

Нагадаємо, у Луцьку затвердили Положення про проведення конкурсу з визначення операторів для паркування транспортних засобів у Луцьку, де визначили вимоги до операторів. Саме ці кроки треба було зробити для наведення ладу зі стихійним паркуванням у місті.

А торік у місті луцькі депутати затвердили місця, де мають з’явитися платні парковки. Всього, в Луцьку 29 таких ділянок. Конкурс оголосили лише на 5, які розташовані в Старому місті.

Додамо, що завтра, відбудеться презентація схеми організації дорожнього руху в Старому місті, згідно з якою, на деяких вулицях зроблять односторонній рух.

Зауважимо: планується, що плата за одне паркомісце в історичній частині Луцька буде вищою, аніж на решті парковок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
БОГ Показати IP 1 Липня 2015 12:47
знесіть старий базар і зробіть одне велике парко-місце до нас туристи з єс приїдуть будуть там паркуватись
Хлоп до БОГ Показати IP 1 Липня 2015 14:06
Знеси собі квартиру краще. Ти не подумав для скількох людей - це єдине джерело доходу, та і продукти там якісні.
Тернополянин Показати IP 1 Липня 2015 12:56
Забороніть взагалі платні парковки. В Тернополі з цим велика проблема: на залізничному вокзалі немає жодного безкоштовного місця не тільки для парковки, а й для просто зупинки. А на тернопільському ринку, то взагалі просто шахраї гроші збирають, при цьому ще й крадіям дають наводки на машини. Ви подумайте, якісь люди будуть просто збирати гроші за паркування, при цьому ніяких більше функцій не виконують, це просто незаконні схеми місцевих чиновників, не допустіть цього в своєму місті !!!
Хлоп Показати IP 1 Липня 2015 14:10
Чому я маю платити гроші, за те що паркую авто за замковій площі? Дирку від бублика від мене получите, краще пішки пройтись.
Mik (галицька миша) Показати IP 2 Липня 2015 08:21
Платне паркування застосовується i в Європi, i в iнших регiонах свiту. Але, треба чiтко встановити: платнi парковки мають бути ТIЛЬКИ ДЕРЖАВНИМИ! Аби кошти збирала мiська влада для потрiб мiста, а не така собi "фiзична особа" у свою кишеню! Щодо Тешнера, все зрозумiло: з Галичини вигнали, попрямував на Волинь.
активіст до Mik (галицька миша) Показати IP 7 Липня 2015 20:39
живу в Терноролі,сам з Луцька,там проблема була не впарковках,там і паркомати були,розмітка нанесена...наскільки я знаю,він нічо не башляв міській раді...він був сам по собі...вот і вшили його)))))а зараз парковки такі як були,а паркоматів взагалі нема!!!бардак повний!так шо при тому Тешнеру було краще,парковщики у формі ходили,паркомати були...а зараз просто гроші здирають))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus