USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Коштів, передбачених на ремонт вулиці Лесі Українки, вистачило б на 20 дворів

5 Серпня 2016 22:08
За кошти, які витрачають на скандальну реконструкцію вулиці Лесі Українки, можна відремонтувати понад 20 прибудинкових територій.

Про це розповів депутат міської ради Ігор Поліщук в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE".

Так, в обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев та депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук, який представляє "Українське об'єднання патріотів - Укроп".

Нагадаємо, щодо проекту реконструкції вулиці Лесі Українки, яку планують завершити до Дня Незалежності України, виникає чимало запитань. Зокрема, лучани сумніваються в доцільності зрізання дерев, заміни ліхтарів, яким лише п’ять років, суперечки викликає використання історичної «трилінки». А найбільше містян турбує вартість і доцільність самого проекту.

Тарас Яковлев, вважає, що така реконструкція сприятиме туристичній привабливості міста.

Натомість Ігор Поліщук переконаний, що насамперед потрібно ремонтувати вулиці, які знаходяться в критичному стані і створюють безліч незручностей для містян.

"Безумовно, певна реконструкція центральних вулиць потрібна, щодо проспекту Волі - це освітлення і тротуар, на Лесі Українки - зливні каналізації. На жаль, ситуація з бюджетом в Луцьку така, що місто не може собі дозволити витрати 8 мільйонів гривень на реконструкцію вулиці Лесі Українки та 40 мільйонів - на розширення проспекту Волі. Зараз у нас склалася складна ситуація з дорогами і прибудинковими територіями. Зокрема, за 8 мільйонів можна відремонтувати 20-30 прибудинкових територій. Необхідно наразі зробити те, що вимагає ремонту сьогодні. Те, що заважає людям", - стверджує Ігор Поліщук.

У своїх підрахунках депутат посилався на інформацію, яку отримав від попереднього начальника ЖКГ Луцька. Згідно з даними, ремонт однієї прибудинкової території обходиться приблизно у 300-400 тисяч гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що вартість ремонтних робіт на цій вулиці, протяжністю 200 метрів, становить 8,1 мільйона гривень. Багато хто вважає, що це нонсенс – витрачати таку суму на оновлення центральної вулиці, в той час як на багатьох віддалених від центру міста вулицях набагато гірша ситуація – з дорожнім покриттям, освітленням тощо.

Окрім того, депутат продемонстрував фотографії вулиць, які знаходяться в критичному стані і потребують негайного ремонту. Це вулиці Привокзальна, Перемоги, Рівненська, Грушевського, Кондзелевич, Ковельська тощо. Він наголосив, що ці вулиці - не околиці міста, вони знаходяться в межах 3-5 кілометрів від центру міста і також впливають на туристичну привабливість Луцька.

До слова, Ігор Поліщук тричі запитував під час ефіру в Тараса Яковлева, чому не оголосили тендер на реконструкцію вулиці Лесі Українки, адже цього вимагає закон. На жаль, заступник міського голови так і не дав відповіді на це питання.

Нагадаємо, на ремонт вулиці не оголошували тендер і об’єкт поділили на частини. При цьому, згідно з законодавством, дробити об’єкти на менші частини для уникнення тендерних закупівель, заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Поліщуку Показати IP 5 Серпня 2016 22:25
дробити можна не тільки обєкт, а й замовників)!
Вася Показати IP 5 Серпня 2016 22:40
Яковлев навчився дурити голову народу балачками про розвиток міста і туристичну привабливість, але "печать зла" з його ліца не зітреш.
Неля Показати IP 5 Серпня 2016 23:29
На Бандери теж тротуарів нема!!!
Сусiдка Показати IP 6 Серпня 2016 09:18
Приберiть корито бiля драмтеатру, господарi! )
ВОВК до Сусiдка Показати IP 6 Серпня 2016 18:08
корито то святе. ДЛЯ бидла це фетиш.
романюк Показати IP 7 Серпня 2016 09:13
дворів мало хто побачить а от ценр європейсько-аватарського міста бачать всі
Лучанин до романюк Показати IP 19 Серпня 2016 16:40
Краще б доробили б фонтан у центрі міста за ті 8 мільйонів! А то взялися за роботу,а завершити нема кому-кинули на півдороги,якщо взялися за обєкт,то доведіть його до пуття, а тоді вже беріться за іншу роботу! Чим там в міській раді думають? Явно що не головою!(а заднім місцем). Або справді краще б 20 дворів би зробили б для лучан-мешканців нашого міста за ті кошти!Роботи на Лесі Українки не є невідкладними і нагальними на даний момент!В першу чергу потрібно робити першочергові обєкти,які потребують,щоб негайно їх зробили!Це нерозумне витрачання грошей!А те, що це є відмивання грошей-то це 100%!Це всім зрозуміло і це є факт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus