USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За крок до фіналу Євробачення. Як підтримати Джамалу

14 Травня 2016 18:18
До фіналу пісенного конкурсу лишилися лічені години. Старт - о 22:00 за київським часом.

Сьогодні відбудеться фінал Євробачення 2016, який цьогоріч приймає швецький Стокгольм. Україну на конкурсі представляє Джамала із проникливою піснею "1944", в якій вона розповідає історію депортації своєї сім'ї із Криму в середині минулого століття.

Ввечері на сцені GlobeArena Джамала виступатиме майже вкінці – під 21 номером. Всього ж у фіналі пісенного конкурсу участь беруть 26 учасників, - інформує ТСН.

Традиційно фінал Євробачення можна буде дивитися онлайн на офіційному каналі конкурсу в YouTube, який розпочнеться о 22:00 за київським часом. Також за перебігом конкурсу можна стежити через мобільні додатки, які можна завантажити із офіційного сайту Євробачення. В Україні конкурс транслюється на телеканалі UA:Перший.

Після завершення другого півфіналу Євробачення 2016, у якому українська співачка Джамала виборола перепустку до фіналу, букмекери зробили нові прогнози. Так, як і раніше, Україна перебуває у першій п'ятірці фіналістів, щоправда її позиції дещо посунулися. З другого місця Джамала перемістилася на четверте.
А от стосовно першого місця, думка букмекерів не змінилася. Вони впевнені, що перемога буде за російським конкурсантом Сергієм Лазарєвим. На другому місці тепер опинилася австралійка Дамі Ім. Представник Франції Амір Хаддад замикає трійку лідерів. Також у першій п'ятірці - представник Швеції співак Frans.

До речі, відомий російський критик і журналіст Артур Гаспарян назвав пісню, номер і вокал Джамали найкращим на Євробаченні 2016. "Я дійшов висновку, що найкращий номер на Євробаченні цього року, найкраща пісня, найкраще вокальне виконання і взагалі все найкраще привезла Джамала, яка виступає за Україну", - заявив Гаспарян.

Пісня "1944", з якою українська співачка виступає на конкурсі – написана самою Джамалою. Це трагічна та болісна історія депортації її сім'ї із Криму в середині минулого століття.

Зазначимо, в Росії вже встигли перекрутити зміст пісні. Так, журналісти російського пропагандистського каналу "Россия 1" заявили, що

Джамала співає про людей, які залишають батьківщину у пошуках кращого життя. "У Європі її композицію сприймають як ще одну молитву про долі людей, які вільно або мимоволі залишають свою домівку у пошуках кращого життя. Ця проблема, яка перейшла з XX століття в наше ХХІ століття", - заявив російський коментатор.

"Ви чудово знаєте, що цей канал робить винятково пропагандистські сюжети. Будь-яке слово, сказане ним, буде використано проти нас. Єдиний шлях - просто не відповідати на їхні запитання", - прокоментував пізніше PR-директор Джамали Денис Козловський. А щодо самого номеру, то оформлення постановки відрізняється мінімалізмом. Зі слів постановника шоу Костянтина Томільченка, основний акцент у виступі Джамали саме на пісні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus