USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За паркуванням у Луцьку стежитимуть нові інспектори

11 Квітня 2018 12:20
На Волині поліцейські ретельніше стежитимуть за дотриманням правил паркування. Менш ніж за півроку з'явиться нова посада інспектора з паркування.

За цей час і патрульна, і муніципальна поліції мають підготуватися до нововведень, каже речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук.

Про те, які ще зміни відбудуться у системі паркування, йдеться у сюжеті ВРД НТУ.

Автомобілів у Луцьку щороку стає дедалі більше, що призводить до проблем з паркуванням. Інколи порушники дорожнього руху заважають, зокрема, мешканцям центру заїхати у власний двір. Проблеми з паркуванням є не лише в центрі міста.

Цими днями Президент України підписав новий закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів”. Менше ніж півроку лишилося до набуття його чинності.

Новим законом передбачено, що діятиме три режими фіксації та оформлення адміністративних матеріалів за порушення правил паркування, розповідає Ольга Бузулук.

1) Коли патрульні бачать порушення і писатимуть паперову постанову. Це так званий старий режим, вони так само працюють і зараз.

2) Автоматична та фото та відео фіксація. Передбачено законом, що мають бути встановлені стаціонарні камери, відповідно, фіксуватимуться порушення, а тоді вже виноситиметься постанова

3) Фотозйомка та відеофіксація безпосередньо патрульним поліцейським або з інспектором з паркування.

За словами Ольги Бузулук, посади інспекторів з паркування мають ввести органи місцевого самоврядування.

Однак в їхні обов’язки має входити не лише каральна функція, вважає директор автошколи, який провів декілька тренінгів для працівників нової поліції Богдан Романюк.

«В принципі, в країні добилися того, що перестали боятися поліцейських. Сьогодні поліцейські – це сервісна службі, до якої йдуть за допомогою, це певна інстанція, яка дивиться за правопорядком шляхом виявлення правопорушень. Хочуть створити посаду інспектора з паркування. В нього буде функція – що, наказувати за неправильне паркування? Хай краще дивиться за тим, що в місті не вистачає місць для того, щоб поставити свій автомобіль», висловив свою думку директор автошколи.

У новому законі є й інші нововведення.

Зокрема, прописано 17 випадків, коли поліцейські мають право евакуювати автівку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
—— Показати IP 11 Квітня 2018 13:04
Треба спочатку створити умови для паркування... а тоді слідкувати за їх дотриманням!!!!
000 до —— Показати IP 11 Квітня 2018 16:27
Може й так, нехай далі андони ставлять машини на виїздах та пішохідних тротуарах
Анонім Показати IP 11 Квітня 2018 16:32
На пр.Грушевського з боку трц "Промінь"висить знак "Зупинка заборонена" машини там паркують починаючи з зупинки тролейбусів так,що комтранспорту стати немає де...і це попри те що поруч стоянка за "Променем"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus