USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Колишнє керівництво митного поста «Луцьк» засудили. ПОДРОБИЦІ

10 Квітня 2015 09:58
Фігурантів гучного скандалу із вимаганням хабарів на митному посту «Луцьк» засудили. Рішення виніс Апеляційний суд Волинської області. Звинувачені отримали реальні строки ув'язнення. Однак оскаржили рішення в Касаційному суді.

Згідно з інформацією прес-служби волинської прокуратури, під час досудового розслідування встановили, що протягом серпня-листопада 2011 року ці посадовці митниці, діючи за попередньою змовою, одержували хабарі від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за «безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів», -повідомив власкор IA ZIK.

У СБУ встановили, що на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного посту протиправно одержували в середньому від 20 до 30 тисяч гривень.

Під час обшуків у службових кабінетах та помешканнях затриманих правоохоронці вилучили 150 тисяч доларів США та майже 30 тисяч гривень, незаконно отриманих від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за кілька останніх днів.

Серед затриманих - начальник митного посту «Луцьк» Олена Міщук, її заступник, начальник сектору та кілька інспекторів Державної митної служби України.

Так, інспектори залишали собі 30% хабаря, а решту передавали начальнику сектора митного оформлення. Той, своєю чергою, залишав собі 8%, а решту – передавав начальнику митного посту. З 7 листопада схема дещо змінилася – замість начальника сектора митного оформлення «в долю» увійшов заступник начальника посту. Поділ 70% «начальської частки» відбувався по-іншому. Начальнику митного посту діставалося 50%, бо 20% залишав заступник собі.

Кримінальну справу щодо них скерували до суду ще у листопаді 2012 року. Всього перед судом постали 17 митників. Зважаючи на складність справи та її великий обсяг, Ковельський міськрайонний суд виніс рішення лише у лютому минулого року, призначивши винним у корупційних злочинах особам умовне покарання.

Не погодившись із таким рішенням суду, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

Нині Апеляційним судом вирок суду першої інстанції скасовано, а дії підсудних кваліфіковано, як вчинені у складі організованої злочинної групи.

Відтак, начальнику митного поста призначено покарання у виді шести з половиною років позбавлення волі, заступнику начальника – 5 років та 2 місяці, начальнику сектору митного оформлення – 4 роки позбавлення волі. Чотирьом інспекторам поста доведеться відсидіти за ґратами по 5 років. У всіх цих посадовців буде конфісковане майно. Їх також позбавлено права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.

Ще десятьом інспекторам призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку та позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов’язані з владними та організаційно-розпорядчими функціями в правоохоронних органах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Mik (галицька миша) Показати IP 10 Квітня 2015 10:08
Всюди злодiйство й корупцiя...
митар Показати IP 10 Квітня 2015 10:12
все це було ще при янеку, а зараз як там, все нормально? ніхто нічого і нікому?
егей Показати IP 10 Квітня 2015 10:13
це стара інфра з прокуратура. УВАЖНІШЕ
Че Показати IP 10 Квітня 2015 10:25
А слідство не встановило, кому і скільки $ передавали на Київ?
Гевара до Че Показати IP 10 Квітня 2015 10:36
про такі факти історія мовчить, а об"єктивне слідство тим більше!!!
лучанин Показати IP 10 Квітня 2015 10:45
І що це змінило , я досі вимушений платити з розмитнення !
лана Показати IP 10 Квітня 2015 11:15
Буде доти, поки не розженуть усіх -,кого на пенсію, кого на біржу. кого в тюрму. тоді зрозуміють, як на 900 гривень жити. а не за 30000 в день.
12 Показати IP 10 Квітня 2015 11:32
зроблять сітку як в РБ- на другий день пропаде корупція
суддя до 12 Показати IP 10 Квітня 2015 11:40
коментар було видалено
липа Показати IP 10 Квітня 2015 13:08
с такими взятками ни один кризис не страшен. Даже армагедон.
Спиртовоз Показати IP 10 Квітня 2015 13:15
А весь Ягодин слабо?????З конфіскацією усього Любомля і Ковеля!!!!
народний засідатєль Показати IP 10 Квітня 2015 19:30
Апеляційний суд ще добавить по пару рочків за організований злочин. Там в статі є окрема умова: "Якщо злочин скоєний групою осіб з попередньою домовленістю...", - далі по тексту.
Пост до народний засідатєль Показати IP 27 Січня 2017 15:24
Начальник поста на даний час їздить на БМВ, темнокоричневе, номера ВК...... . Йде бізнес.
судовий виконавець Показати IP 10 Квітня 2015 19:35
Шокін не допустить розслабона для місцевих суддів і прокурорів. Він вже дав про це знати. А ті будуть слухатись, бо кожен хоче їсти шматок хліба, іноді з маслом.
Житинський Віктор, з Показати IP 10 Квітня 2015 21:08
Не коментуючи вирок та дії засудженних слід зазначити ..., що де ж було СБУ та Прокурори і судді та керівник апеляційного суду області Філюк П.Т.,при керуванні митним постом "Луцьк" більще 10 років : відомим організатором хапужнічества,-Денисенком Віталієм Анатолійовичем та ще "братками" Остролуцькими Сергійком та Андрійком більше 5 років, як спадковими дитячими садистами?????
потерпілі діти захис Показати IP 10 Квітня 2015 21:18
ОООооо....??? І як судді Волині "намудрили" та не стягнули штрафні санкції до бюджету Держави з цього "інкубаторського- ТАТКА" Остролуцького Сергія ..чому не виконується Ухвала ВС від 31.01.2006року про примусове оформлення соціальної відпустки захиснику у карній справі..., та не виплачується зарплата з безспірної вини цих провакаторів звільнення у відпустці громадян наводчиків : "брател"-Остролуцьких\Денисенко і їх " ОЙ ЧЕСНИХ " таких суддів Волині як Івасюта Л.В.(Боратчук)/ БарчукВ.М.,при керівництві Апеляційним судом Волині біля 12 років ФілюкомП?????
ваван до потерпілі діти захис Показати IP 10 Квітня 2015 22:49
їх звідти не викуриш приміщення суддівські погорять то вони на згарищі сидітимуть
люди Показати IP 11 Квітня 2015 21:11
Так цей керівник Суду Волині сам каже : ..,то вже поважає ....а без ВЕНЕЦІАНСЬКОЇ КОМІСІЇ то все пусте ....на Кічкарівці ..як вже нагріб на "фальсивікуваннях та торгуваннях" що від ЇХ ЧЕСТЕЙ "корита".. нікого відлучати не будуть і ніякої ЛЮСТРАЦІЇ..., прямо ..."СВЯТІ У МАНТІЯХ" !!!!!!??!..На прослуховування м\п " Луцьк" Волинської митниці дозвіл СУД давав Апеляційний і відомо ХТО ???? А до того..що робилось при Денисенку В.А., і Остролуцьких нікого не цікавило і СБУ теж...10років.?? Та і що тепер змінилось на митницях і при інших керівниках..., одні змінили інших....переділ.???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus