USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За рік хліб в Україні здорожчав на 12,5%

7 Травня 2021 10:26
За рік в Україні хліб подорожчав на 12,5% і поки на світовому ринку зростає ціна на пшеницю, варто очікувати і подорожчання хліба в Україні.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив економіст Олег Пендзин.

«Незалежно від ситуації на світовому ринку з ціною пшениці хліб в Україні дорожчає щомісяця на 1-1,5%. І якщо на цей момент в Україні загальна інфляція 7,5%, то за рік хліб в Україні подорожчав на 12,5%», – сказав економіст.

На думку Пендзіна, така ситуація з ціною залишиться стабільною до кінця червня поточного року.

«На світовому ринку ціни на пшеницю ростуть, але вони будуть рости приблизно до червня 2021 року. У червні, я прогнозую, зміняться прогнози на урожай, який збирають в Європі. І якщо там буде урожай пшениці хороший, то зерно почнуть швидко продавати за зниженою ціною. Якщо на європейському континенті урожай чекатимуть поганий, то ціна пшениці триматиметься, щоб пізніше продати за хорошою ціною», – сказав економіст.

Раніше в асоціації «Борошномели України» заявили, що ціни на хліб в Україні неможливо знизити через подорожчання зерна та інших необхідних для виробництва хліба інгредієнтів.

Виробництво хліба і хлібобулочних виробів в Україні в січні-лютому 2021 року склало 122,8 тисячі тонн, що на 7,4% менше, ніж за аналогічний період 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нарід Показати IP 7 Травня 2021 14:38
Нє, то нормально. То ж не на 73%... ха ха ха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus