USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За рік на Волині борги за газ збільшились вдвічі

12 Травня 2017 23:15
На Волині заборгованість за спожитий населенням газ сягнула 840 мільйонів гривень. Порівняно із минулим роком борги збільшилися удвічі.

Про це IA ZIK повідомили у ТОВ «Волиньгаз Збут».

На Волині – понад 188 тисяч споживачів природного газу, які користуються пільгами та субсидіями, що становить майже 80% від загальної кількості усіх споживачів газу. Однак, заборгованість державного бюджету по пільгах та субсидіях перед газопостачальною компанією ТОВ «Волиньгаз Збут» за використані споживачами обсяги палива уже сягає 800 мільйонів гривень. А самі споживачі – ще понад 40 мільйонів.

«Подальше отримання мешканцями області необхідних обсягів газу залежить як від своєчасної компенсації держбюджетом вартості палива малозабезпеченим родинам, так і від своєчасних розрахунків самих споживачів. Згідно з чинним законодавством, якщо накопичені борги не погашаються, компанія зобов’язана припинити газопостачання споживачу», – розповів директор «Волиньгаз Збуту» Микола Тищук.

За його словами, найкритичніша ситуація нині із клієнтами, які боргують значні кошти за газ – від 5 тисяч гривень та більше. На сьогодні в області налічується майже 3 тисячі споживачів із такими боргами.

Таким споживачам першочергово загрожує відключення від газопостачання, оскільки попередження про припинення подачі палива їм надсилались неодноразово. Протягом 2017 року газ перекрили тисячі споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Шоколадній банді Показати IP 13 Травня 2017 00:22
Ще пару раз ціни підніміть то борги ще в декілька разів зростуть!
йцукен Показати IP 13 Травня 2017 08:15
Підніміть тарифи ще більше - взагалі ніхто платити не буде
Відповідальний за... Показати IP 13 Травня 2017 09:59
А це не останнє підвищення - усе ще попереду. Йдучи назустріч Вашим, громадяни, побажанням, ми для цього все зробимо.
Петро Показати IP 13 Травня 2017 10:09
Кцапометоди: " А мы кранік пєрєкроєм.." А що людям сплачувати нічим..? Що про це скаже " хєрант "? Аби Ахметову з фірташем було добре? Тепер за "борги" перед фірташем він забере ОПЗ, та ваші квартири в придачу. (жити там не буде, але продасть!) Цікаво, що за новоявлена структура "волиньгаззбут"? Нічого НЕ будувала і НЕ вкладувала, а гроші на "свій" рахунок вимагає? Договір з ними хтось підписував, та на яких умовах?
Анонім Показати IP 13 Травня 2017 10:14
поставте реальну ціну на газ не буде боргів і не потрібно субсидій.
ВАПРО Показати IP 13 Травня 2017 13:14
Вже давно пора передати ці газові конторки в державу. Сидять на всьому готовому і тільки бабло рахують.Дійсно нічого не будували, не вкладали, на все готове прийшли фірташовські холуї.Газ - ДЕРЖАВНИЙ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus