USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За смерть кранівника на Волині покарали керівництво лісгоспу

12 Вересня 2016 18:12
З'ясували обставини та причини смерті кранівника ДП «Колківське лісове господарство», - інформують у прес-службі Управління Держпраці у Волинській області.

Нагадаємо, нещасний випадок стався 22 липня 2016 року. Комісія встановила, що того дня працівники лісгоспу працювали над подачею лісоматеріалів на брусувальний верстат. Стропальники дали команду кранівнику, який стояв на крановому майданчику за пультом управління, відвести чотири колоди. Кранівник не зреагував, а через деякий час впав з кранового майданчика спиною назад.

Технічні причини настання нещасного випадку відсутні. Організаційними причинами є залучення працівників до роботи не за спеціальністю, невиконання посадових обов’язків та невиконання вимог Інструкцій з охорони праці. Психофізіологічною причиною є особиста необережність потерпілого.

Розглянувши обставини та причини смерті кранівника, комісія зі спеціального розслідування визнала цей нещасний випадок таким, що пов'язаний з виробництвом.

Під час проведення спеціального розслідування нещасного випадку посадовими особами Управління Держпраці у Волинській області перевірили стан охорони праці на підприємстві, що стосується нещасного випадку.

Виявили порушення нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, роботодавець не забезпечив функціонування системи управління охороною праці, а саме: не забезпечив контроль за додержанням працівником технологічних процесів, правил поведінки з машинами, механізмами, устаткуванням, використанням засобів захисту, виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці.

Порушено вимоги «Посадової інструкції головного інженера», де йдеться, що головний інженер забезпечує здійснення постійного контролю за дотриманням працівниками підприємства.

Головний механік не проконтролював за допуском до обслуговування об’єктів підконтрольними органами державного нагляду осіб, які пройшли медичний огляд, відповідне навчання і мають кваліфікації посвідчення.

Начальник лісопромислового комплексу не забезпечив справний стан та безпечну експлуатацію устаткування, механізмів, пристосувань, огороджувальних та запобіжних улаштувань, транспортних засобів, вантажопідіймальних механізмів. Не проконтролював за дотриманням робітниками вимог безпеки при проведенні робіт згідно законодавчих актів, нормативних документів, правил та інструкцій з охорони праці.

За допущені порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто директора ДП «Колківське лісове господарство», головного механіка та начальника лісопромислового комплексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Філ Показати IP 12 Вересня 2016 21:25
Головний інженер звичайно що не виноватий, бо прокурор району його швагро, а в остальних керівників які понесли покарання шва грів прокурорів не має. Малозабезпечений Мельничук рулить.
Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 22:54
А він часом не був п"яний?
123 Показати IP 12 Вересня 2016 23:51
поскільки у колках безпеку може забеспечити тільки "баняк",в міру-брат шакала то моя думка,що кару меє понести регеше,за погане визовання патріотичоі молоді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus