USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

За три місяці до пунктів незламності на Волині зверталися понад 13 тисяч людей

10 Лютого 2023 11:55
Майже за три місяці роботи пунктів незламності, які діють на базі пожежно-рятувальних частин на Волині, за допомогою зверталися понад 13 тисяч людей, більшість із яких під час блекауту.

Про це розповіла Суспільному провідна фахівчиня ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Віталія Лукашевич.

З її слів, понад 200 волинян скористалися пунктами незламності з початку лютого. Загалом в області функціонують 30 рятувальних наметів, із них по два в Луцьку та Ковелі.

Читати ще: Люди самоорганізовуються та допомагають одне одному: як на Волині працюють пункти незламності

«Більшість звертаються люди з проханням зарядити гаджети, зігрітися десь трохи після тривалого перебування на вулиці, особливо останні дні, коли зберігається досить прохолодна температура», – сказала Віталія Лукашевич.
Попри морози, які спостерігаються майже тиждень, людей у намет на проспекті Соборності в Луцьку біля РАЦСу звертається мало, зазначив пожежник-рятувальник Анатолій Мордик.

«Стабільні стали графіки виключання електроенергії. Бувало таке, що приходила мама з блендером для грудної дитинки зробити поїсти. Заходили так само перехожі посидіти декілька хвилин випити чаю і піти по своїх справах», – каже рятувальник.
До цього пункту незламності щобудня приходить учень однієї з луцьких шкіл, 12-річний Денис. Зі слів шестикласника, зазвичай під’єднується до онлайн-навчання або виконує домашнє завдання. Говорить: працювати йому тут комфортно, є електроенергія та інтернет.

«Коли світло виключають, то я приходжу по вівторках зранку на 10 годину. А так кожного дня на 12-ту годину», – сказав школяр.
Провідна фахівчиня ДСНС області Віталія Лукашевич додала: якщо температурні показники знизяться на тривалий термін, рятувальники готові розгорнути додаткові «пункти незламності».

Як розповіла синоптикиня обласного гідрометеоцентру Світлана Гончаренко, найближчої доби температура повітря у Волинській області становитиме 9-11 градусів морозу, вдень – від мінус трьох морозу до двох градусів тепла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus