USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За вбивством Вороненкова може стояти генерал ФСБ, – екс-депутат Держдуми

26 Березня 2017 12:13
Основну загрозу для екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова становив один із найвпливовіших силовиків Росії – генерал ФСБ Олег Феоктистов, який постраждав внаслідок розслідувань Вороненкова у 2000-ні роки.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявив Ілля Пономарьов, екс-депутат Держдуми РФ (2007-2016 рр.), засновник російського «Лівого фронту».

Раніше Ілля Пономарьов, коментуючи трагічну смерть свого друга, екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, написав: «Гадів дістанемо, тим більше, що імена відомі». Гість програми заявив, що юридичне обґрунтування тому, що відоме зі слів самого Вороненкова, має дати слідство.

«Я розраховую, що слідство зможе дати додаткові докази, – зазначив Ілля Пономарьов. – Проте посилаюсь на слова Дениса, який багато разів говорив, що основна загроза йде від генерала ФСБ Олега Феоктистова, начальника 6-ї служби управління держбезпеки ФСБ РФ, одного з найбільш впливових силовиків РФ з правом прямого докладу Путіну. Це віце-президент з питань безпеки нафтової компанії «Роснефть», близький соратник Ігоря Сєчіна і людина, яка постраждала від розслідувань Дениса у 2000-ні роки. Це людина, яка стояла за замахом на Дениса, що був вчинений раніше, ще на території Росії».

«Це людина, яка намагалася посадити його (Вороненкова. – Ред.) на території РФ. Він вважав, що ця людина буде діставати його і на території України», – додав Ілля Пономарьов.
Окрім того, Пономарьов зауважив, що головна цінність знань Вороненкова стосувалась фінансів та зловживань вищого генералітету РФ, однак ця інформація тут нікого не цікавила.

Так, за словами Іллі Пономарьова, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що Денис Вороненков розповів слідчим усе, що знав по справі Януковича.

«Так, це чиста правда, однак там і не потрібно щось дуже і говорити. У справі по розстрілах Небесної сотні на Майдані він розказав те, що почув від своїх контактів, щодо допомоги, яку забезпечували російські спецназівські структури. Це могло бути зв’язане із тим снайпером, який стріляв по мітингвальниках», – припустив Пономарьов.

Луценко теж зазначав, що це доволі важлива інформація. Однак вона вже не стосувалася справи Януковича, а зовсім інших розслідувань.

«Головна цінність знань Вороненкова стосувалась фінансів та зловживаннь вищого генералітету РФ. Саме тому його боялись у Росії. Однак про це він нікому нічого не розповідав, бо це й нікого не цікавило. Хоча й, на мою думку, ця інформація рівноцінна кільком дивізіям на фронті», – вважає політик.

Нагадаємо, 23 березня в центрі Києва, на розі вул. Пушкінської та бул. Шевченка, кілер відкрив стрілянину по Вороненкову, коли той виходив з готелю зі своїм охоронцем. Екс-депутат помер на місці.

Слідство розглядає дві версії вбивства: за свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича і за його участь у розслідуванні резонансної у 2000-х справи Три кити про контрабанду ФСБ РФ.

Екс-депутат Думи переїхав до України минулого року і дав свідчення у кримінальній справі проти Віктора Януковича. Окрім того, Вороненков володів інформацією про взаємодію російських спецпризначенців з Беркутом й іншими українськими силовиками під час Майдану.

Він також виступив з серією викривальних заяв, в тому числі про те, що радник Володимира Путіна Владислав Сурков був нібито проти приєднання Криму до Росії. У Росії щодо Вороненкова порушено кримінальну справу про шахрайство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Березня 2017 12:20
Не, ну так даже не интересно, антон штопаный обещал Путина . А тут генерал какой то. А этому беглому неудачнику не интервью давать а искать угол потемнее.
Ростов Показати IP 26 Березня 2017 12:32
Понаморев ошибается. Его убили по приказу Совета Министров РФ и лично тов.Путина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus