USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна не вберегла головного свідка у справі Януковича. Хто такий вбитий Вороненков?

23 Березня 2017 17:41
Наприкінці січня 2017 року колишній депутат російської Держдуми від КПРФ Денис Вороненков дав Генеральній прокуратурі України свідчення у справі про держзраду проти колишнього президента країни Віктора Януковича. А сьогодні екс-депутата Держдуми розстріляв кілер у центрі Києва.

Нагадаємо, видання "Комерсант" з посиланням на джерело, близьке до ГПУ, писало, що Вороненков "сам виявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення по справі Януковича". Повідомлялося, що нібито за підсумками цієї бесіди Луценко пред'явив Януковичу звинувачення у державній зраді.

Відзначалося також, що Слідчий комітет РФ підозрював Дениса Вороненкова в причетності до організації розкрадання будівлі в центрі Москви і намагався добитися позбавлення його депутатської недоторканності.

Видання "Ділова столиця" повідомляло, що він і його дружина Марія Максакова, яка представляла в Думі шостого скликання "Єдину Росію", перебралися жити з Москви в Київ у грудні 2016 року. Максакова продовжувала регулярно відвідувати Росію, де вона виступала в Маріїнському театрі.

Крім того, Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілля Пономарьов, який отримав влітку 2016 роки дозвіл на проживання в Україні. Пономарьов зустрічався з українськими слідчими, в тому числі з головним військовим прокурором України Анатолієм Матіосом, кілька разів у грудні та січні. Слідчим він розповів про нібито домовленості між Януковичем і російським керівництвом.

І сьогодні, йдучи на зустріч із тим же Іллею Пономарьовим, кілер поблизу Палацу прем’єр розстріляв Вороненкова і його охоронця. Екс-депутат помер на місці, а його охоронець встиг у відповідь відкрити вогонь по вбивці.

Серед версій убивства екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова правоохоронці першочергово розглядають дії Російської Федерації, пише Українська правда з посиланням на Департамент комунікації Національної поліції України.

"На сьогоднішній момент ми розуміємо, враховуючи особу загиблого, серед першочергових версій розглядаємо якраз дії Російської Федерації, спрямовані на знищення цієї особи як такої, що давала важливі покази і відігравала ключову роль в процесах, які відбувалися в Україні", – зазначив заступник глави Національної поліції Олександр Вакуленко.

Одразу ж на місце події, де судмедексперти-криміналісти вивчали тіло вбитого Дениса Вороненкова, прибули Генпрокурор Юрій Луценко і Анатолій Матіос.

Згодом на опізнання тіла приїхала дружина Вороненкова Марія Максакова.

Наразі вже відомо, що убивця екс-депутата Держдуми Російської Федерації Вороненкова помер у лікарні.

Як згодом повідомив 112 каналу головний лікар лікарні, де перебував кілер, той помер на операційному столі.

Раніше у четвер генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що кілер, який убив екс-депутата Держдуми, перебував у критичному стані на межі смерті в реанімації. Його поранив охоронець Вороненкова.

"У кілера два поранення в область грудини і голови. Скрізний постріл в голову унеможливлює зараз слідчу роботу з ним. Кілер на межі смерті", - сказав Луценко.

Він також повідомив, що при собі у кілера було посвідчення, і за документами - він громадянин України. Однак Луценко наголосив, що ще слід перевірити достовірність документів.

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, охоронець встиг у відповідь вистрілити у кілера.
Нагадаємо, Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримав українське громадянство, оскільки має українське коріння.

Він розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також нібито голосував за анексію Криму, проте згодом він заявляв, що його не було в залі під час голосування, а проголосувала його картка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Фигвам Показати IP 23 Березня 2017 18:13
По словам начальника полиции Киева Андрея Крищенко, оружием, из которого застрелили Вороненкова, ориентировочно является пистолет ТТ. Мне особенно понравилось "ориентировочно". Т.е. новая полиция вообще в оружии не разбирается? А может это был гранатомет? Или противотанковое ружье? Или карамультук? Профи, бл*...
123 до Фигвам Показати IP 23 Березня 2017 19:27
Да они понятия не имеют в стрелковом оружии, гадают как на Казанском вокзале по руке, а вы им про карамультук, может голова лопнуть!!!
Активіст Показати IP 23 Березня 2017 18:46
Та який він свідок. За ним такий шлейф криміналу, що політикою тут не пахне.
Версія Показати IP 23 Березня 2017 19:56
Та втікав він в Україну від кримінала в Росії за всякі махінації. І громадянство дали в обмін на якісь там свідчення відносно Яника. Що сказали той говорив. І вбили мабуть для чергового розводу народу, відволікання уваги від іншого
Як би не було Показати IP 23 Березня 2017 21:32
Шкода маленького сирітку
АК 47 Показати IP 24 Березня 2017 09:19
Не вберегла або не хотіла вберегти...??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus