USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За землю під «Книжковим пасажем» у Луцьку йде «війна»

20 Травня 2014 17:22
Підприємці Книжкового пасажу в Луцьку почали «воювати» за землю. Власники магазинчиків хочуть «забрати» землю в орендаря, а міськрада планує у це втрутитися.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го травня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини вже повідомляло про нелітературні пасажі навколо «Книжкового пасажу».

Підприємці, які прийшли в міськраду, розповідають, що з 2002-го року громадянин Володимир Пахольчук отримав в оренду на 25 років землю під «Книжковим пасажем», який знаходиться на вулиці Лесі Українки, 35А. Уже в 2004-му році, згідно з рішенням виконкому, їх павільйон отримав статус «ринок», однак орендар не оформив належну документацію. Підприємці, які вкладали гроші у розбудову «Книжкового пасажу», вважають землю своєю.

«Я власник одного з магазинів, ми принесли Вам колективне звернення, в якому говоримо, що хочемо бути законними користувачами, оформити необхідні документи й платити податки в міськраду, а не хитрому орендарю, який туди нічого не вклав. Як створювали пасаж, то кожен з нас виступав у ролі інвестора. В 2004-му році будівля мала перейти у нашу власність, на що однак орендар Пахольчук не погодився. У нас є рішення суду, що ми маємо право претендувати на ті земельні ділянки», - звернувся до членів профільної комісії підприємець Олександр.

Скаржники кажуть, що складність виникає ще й у тому, що в «Книжковому пасажі» є 10 магазинчиків, які належать інвесторам цього ринку, один з них знаходиться у власності дружини теперішнього орендаря, два - у його друзів.

Продебатувавши, члени профільної комісії вирішили розібратися детально з цим питанням до наступного засідання, аби мати законні підстави для розірвання договору із теперішнім орендарем, та щоб скласти новий договір з інвесторами.

Депутат міськради Анатолій Бірюков запропонував підприємцям взагалі звільнити цю територію, аби вулиця Лесі Українки мала більш приємний вигляд, і пообіцяв, що міськрада знайде для них інше місце. Втім, на таку пропозицію скаржники не погодилися.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ірина Показати IP 20 Травня 2014 17:59
Та не потрібен тепер зовсім там той пассаж книжковий, краще перенести його кудись а на його місці сквер облаштувати де буде зручно чекати черги до центру надання послуг
ЛУЧАНИ до Ірина Показати IP 20 Травня 2014 18:42
і романюку місце дати))) ха ха ха..., дурдом! перевибори мера у Луцьку!!! ПОЗАЧЕРГОВІ, ВЕРНЕ ВІД ТОГО,ЩО В МІСТІ ВЖЕ СВАВІЛЛЯ ВЛАДИ!
йося моргенштерн до Ірина Показати IP 21 Травня 2014 11:38
Книжковий??????????? Сліпих не запрошую, решта нехай прийде порахує книжкові "кіоски", почитає УКРАЇНСЬКУ ЛІТЕРАТУРУ!!!
книголюб Показати IP 20 Травня 2014 18:28
Пахольчук - ********, який всіх ошукав, багатьох зробив банкрутами, Цей слюсар контрольно-вимірювальних приладів в житті не прочитав жодної книги. Багато інформації про ганебну історію цього "пасажу" знає власник книжкових магазинів Олександр Платонов, який пройшов з цих проблем усі судові інстанції. Якщо сесія позитивно вирішить питання землі і зацькує цього "букініста" скаженими собаками з "Ласки", то влада міста буде мати високу повагу серед луцьких інтелектуалів-книгорозповсюджувачів і книговидавців. А ще дуже хотілось би, щоб голова міста краще розбирався в гуманітарних проблемах громади. Усе починається з книг, і культура - теж, а в цьому "пасажі" продається одна книга в місяць. А ідеальний варіант - знести це циганське і віддати шматочок землі під гарний скверик. Або віддати Дмитру Головенку, який швидко там наведе порядок. Там не пасаж, а потолоч блатних і жебраків. Улюблене місце пенсіонерів, які люблять дешеву каву в паперових стаканчиках (воду, зафарбовану меленими каштанами).
книголюб Показати IP 20 Травня 2014 18:30
Перепрошую: "циганське шатро". Прошу виправити.
Лисичка Показати IP 20 Травня 2014 18:37
Депутат міськради Анатолій Бірюков запропонував підприємцям взагалі звільнити цю територію, аби вулиця Лесі Українки мала більш приємний вигляд, і пообіцяв, що міськрада знайде для них інше місце. Втім, на таку пропозицію скаржники не погодилися. ЩОБ РОМАНЮК ЗНОВУ ПОБУДУВАВ ТОРГОВИЙ ЦЕНТР! СЛУХАЙТЕ,С -КИ МОЖНА ТОГО РОМАНЮКА ТЕРПІТИ??? ВІН ВАМ НЕ НАДОЇВ ЩЕ? ДЕ ПРАВИЙ СЕКТОР реально???
Лучанка Показати IP 20 Травня 2014 19:12
Депутати , вчорашні комуняки типу Бірюкова, Романюка багато років розповідають лучанам казочки про "Буратіно". А самі чим займаються? Слід відганяти їх, як тих козлів, які "стережуть" капусту від самої "капусти".
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 21:39
ну пассаж той там дiйсно страховисько. може би передали пiдприємцям, якщо вони його перебудують гарно пiд старий стиль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus