USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

За звільнення Київщини Президент вручив ордени двом військовим з 14 бригади

1 Квітня 2024 23:22
31 березня, у другу річницю визволення Київщини, Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям з 14 ОМБр: підполковнику Андрію Колодяжному та сержанту з Нововолинська Мирону Химиці.

Про це повідомляє БУГ.

У неділю Президент Володимир Зеленський взяв участь у піднятті Державного прапора України на флагштоку Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади і вручив нагороди воїнам ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, поліцейським та рятувальникам.

Читати ще: Президент нагородив орденами «За мужність» воїнів волинської бригади

Зокрема, мешканець Червонограда підполковник Андрій Колодяжний був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, сержант Мирон Химиця – «За мужність» IIІ ступеня.
Підполковник Андрій Колодяжний.
Сержант Мирон Химиця.
Військові брали участь у знищенні ворожих колон на Київщині. Андрій Колодяжний був командиром роти, а Мирон Химиця проходив службу в іншому підрозділі. Під командуванням на той час старшого лейтенанта Ігоря Скучинського знищували російські колони техніки в Макарівському районі. Безпосередньо було знищено ворожий батальйон, який робив звірства в Бучі.
Мирон Химиця та Ігор Скучинський

28 лютого 2022 року маленькою групою було спалено перший ворожий танк. Згодом ввечері того ж дня військові вийшли на нове завдання. Три екіпажі броні – два танки та один БМП, особовий склад – 17 осіб зробили засідку та знищили 14 машин, близько 50 пошкодили, спричинили ворогу відчутних втрат, а самі відійшли з того бою без жодного «200» та «300». Підбитий був тільки лише один наш танк.

Читати ще: Ворог не знав, звідки чекати удару: Волинська бригада однією з перших вступила у бій з росіянами на Київщині

Уродженець селища Локачі Ігор Скучинський пізніше у Миколаївській області отримав важке поранення та втратив ногу.

Детальніше про той бій на Київщині та знищення російської колони у сюжеті:За успішне виконання відзначили не лишень Ігоря Скучинського, а й семеро його побратимів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus