USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

За напад на пенсіонерку закоханим можуть дати 10 років. ФОТО

9 Серпня 2013 13:42
Побивши та пограбувавши 68-річну мешканку Іваничівського району, порушники втекли з області. Волинські правоохоронці затримали пару закоханих, яка вчинила зухвалий розбійний напад на пенсіонерку, аж у Нікополі.

44-річний чоловік разом із 50-річною співмешканкою приїхали у Іваничівський район області, - повідомили в міліції.

В одному із ближніх до райцентру сіл винайняли помешкання, де проживали кілька місяців. Заробляли на життя - допомагали селянам у сільськогосподарській роботі. Та з настанням холодів подібна робота закінчилась і сплатити за оренду будинку, кажуть, було нічим. Пара вирішила заробити кошти злочинним шляхом.

Одного вечору вони завітали до сусідки – 68-річної пенсіонерки. Взяли із собою невеличкий телевізор та під приводом перевірити, чи він працює, мали намір потрапили у помешкання. Прихопили з собою ножа та всередині будинку погрожували ним господині й вимагали, аби та віддала їм гроші. Старенька намагалась протистояти, та двом сильнішим за себе протидіяти не вдалось.


Через пручання, зловмисники нанесли кілька ударів жінці по голові, зв’язали руки та ноги і після цього «обчистили» усі сховки, що знайшли у будинку, та пішли геть. Вхідні двері зачинили, а побиту жінку залишили зв’язану на підлозі.

Лихе запідозрили сусіди, адже бабця, яка завжди поралася по господарству, не з’явилася на подвір’ї. Вирішили її навідати. Підійшли до дверей і побачили, що замок, із встромленими ключами, незачинений. З їх слів, такого не могло бути, бо пенсіонерка обачна і не могла ключі залишити у замку. Увійшовши, сусіди побачили на підлозі у кімнаті господарку із побитою головою в непритомному стані.

Події розгорталися наприкінці грудня, тоді було дуже холодно. Постраждала у безпорадному стані пролежала добу на крижаній підлозі і, якби не сусіди, жінка, яка втратила свідомість та багато сил, імовірно замерзнула б у прохолодному будинку.

Правоохоронці намагались з’ясувати місцезнаходження втікачів та, оскільки вони у день вчинення злочину виїхали за межі області, розшук затягнувся у часі. Парочку вдалося затримати у Нікополі Дніпропетровської області.

У міліції розповіли - зловмисники познайомились приблизно півтора року тому після відбуття покарання у місцях позбавлення волі. 44-річний чоловік вже скоїв три крадіжки. А цьогоріч його звільнили достроково за хорошу поведінку. Його кохана-напарниця п'ятнадцять років відбувала покарання у місцях позбавлення волі за скоєння подвійного вбивства.

За фактом вчинення розбійного нападу на волинську пенсіонерку відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб - Кримінального кодексу України. Санкцією цієї статті передбачено покарання - позбавлення волі від семи до десяти років.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрiй76 Показати IP 9 Серпня 2013 18:15
Бонні і Клайд місцевого розливу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus