USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

За перевитрати бюджету Клімчук обіцяє «повідкручувати голови»

30 Листопада 2010 10:59
Імена переможців тендерів державних закупівель, ціни та об’єми покупок Волинська облдержадміністрація обіцяє публікувати у пресі.
Про це під час селекторної наради повідомив голова ВОДА Борис Клімчук.
Голова облдержадміністрації вважає, що таким чином громадськість чітко бачитиме куди йдуть гроші платників податків. Проте, сума тендерних закупівель, починаючи з якої варто буде публікувати інформацію про продавця і ціни – ще обговорюється.

За інформацією керівника Контрольно-ревізійного управління у Волинській області Анатолія Омельчука чиновники продовжують закуповувати товари для бюджетних сфер за невигідними цінами, тим самим наносячи збитки державі.

Наприклад, відділ освіти Турійської РДА закупив основні продукти харчування за цінами загалом вищими на 20 тисяч гривень ніж середні по області. А також спред на 41 тисячу гривень замість масла. Хоча такий продукт взагалі не передбачений в харчуванні дітей.
Таким чином в загальноосвітніх навчальних закладах району протягом 2009-2010 років до раціону дітей недодали 6 тон продуктів майже на 50 тисяч гривень. Матеріали перевірки передали до управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Управління освіти Ковельського міськвиконкому протягом травня-червня цього року закупило продукти на суму на сім тисяч гривень більше, ніж можливо було враховуючи середні ціни по області.

А Ковельська РДА впродовж серпня-жовтня купувала масло у приватних підприємців по 65 гривень за кілограм, яловичину по 43 гривні та курей за 25. Натомість середні ціни по області у виробників на ці продукти були 45, 37-40 та 16-18 гривень відповідно.
Клімчук повідомив, що Волинь має вдосталь власних виробників по більшості видів продуктів. Наприклад, нещодавно знову запрацювала Рожищенська птахофабрика. Відповідно брати тернопільські яйця вже немає потреби.

«Не дивлячись на те, що я у відпустці… Повідкручую говори, чесне слово! Отак візьму і все. Вже ж по Турійську кримінальні справи у нас. Теж була дама не під’їдь ні на чому. Сама собі господар…Отак господарювання закінчиться: КРУ приходить, потім УБОЗ, потім суд і тюрма!», - прокоментував Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 30 Листопада 2010 11:07
Це так він косить під "Хама".Той теж грозився голови відкручувати.Хай за свою головешку переживає,проститутка політична.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus