USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

За побиття людей ковельським патрульним «впаяли» догани, а їхніх керівників – звільнили

15 Липня 2009 16:51
У Міністерстві внутрішніх справ розглянуто звернення за скаргою трьох громадян на неправомірні дії працівників Ковельского міськвідділу УМВС України у Волинський області. Про це 15 липня повідомляють «Волинські Новини».
Під час перевірки встановлено, що 15 березня 2009 року приблизно о 22.20 під час патрулювання по вулиці Сєченова в Ковелі наряд міліції затримав громадянина Ш., який, перебуваючи у нетверезому стані, переходив проїжджу частину дороги.
Оскільки його дії підпадали під ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачене статтею 178 (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному стані) Кодексу України про адміністративні правопорушення, працівники міліції запропонували йому прослідувати з ними до Ковельської центральної лікарні з метою проведення медичного освідчення для встановлення ступеня алкогольного сп’яніння.
Громадянин Ш. спочатку погодився, а під час слідування до медичного закладу по мобільному телефону повідомив своїх знайомих громадянку А. та громадянина Б., у яких перед цим був у гостях, про ситуацію, що склалася.
Під час оформлення працівниками міліції направлення на освідчення громадянина Ш. до приміщення приймального відділення лікарні прибули  його друзі А. і Б. Вони почали вимагати звільнити затриманого та перешкоджали діям працівників міліції. Конфліктна ситуація переросла в сутичку, результаті якої громадяни та правоохоронці отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.
За результатами перевірки правомірності дій працівників міліції в частині притягнення громадянина Ш. до адміністративної відповідальності за статтею 185 КУпАП Ковельська міжрайонна прокуратура винесла постанову про порушення дисциплінарного провадження відносно інспекторів патрульної служби.
Наказом Ковельського міськвідділу за неналежне виконання службових обов’язків старшині міліції Ч. та сержанту міліції Я. оголошено сувору догану кожному. За аналогічні порушення сержанту міліції Б. та молодшому сержанту міліції С. оголошено догану кожному. Наказом УМВС України у Волинській області двох безпосередніх керівників цих правоохоронців звільнено з посад.
За фактом отримання тілесних ушкоджень громадянами А. та Б. Ковельська міжрайонна прокуратура винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно працівників Ковельського міськвідділу, – інформує ДЗГтаМД МВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 16:55
мабуть "громадянин Ш." був непростим громадянином, якщо винні охоронці правопорядку.... --- дуже незручна Ваша система кодів перевірки....
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 17:12
Якщо він просто йшов п'яний додому, то на холеру його чіпати? Затримуйте хуліганів та бешкетників. Правильно зробили, що "впаяли".
Анонім Показати IP 15 Липня 2009 17:46
Детальніше треба висвітлити тему. Що порушили патрульні, їх керівники. А то виглядає так що А і Б ще мало отримали.
Анонімй Показати IP 15 Липня 2009 21:51
в мене також після прочитання цієї статі виникло враження, що громадянин Ш. це мажор або яка шишка "Вони почали вимагати звільнити затриманого та перешкоджали діям працівників міліції" - і за це покарали міліціонерів!!! ЖАХ!
Анонім Показати IP 17 Липня 2009 01:19
Це на одного пяного, який йде мирно собі додому, потрібно аж чотирьох проводжаючих і ще два начальники. Зайди в лікарню - бинта немає, аналізи платні, а тут сервіс- є все! Більше роботи для міліції вже немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus