USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За погіршення екології лучани розплатяться штрафами

12 Вересня 2008 15:05
Луцький міський голова Богдан Шиба видав не тільки розпорядження про заборону спалювати сміття у місті, а ще й звернеться до лучан із відповідним рішенням через міський транспорт. Для городян у тролейбусах та маршрутках вивішуватимуть плакати із попередженням про шкідливість спалювання відходів та штрафи за недотримання розпорядження міського очільника. Про це 12 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника відділу екології Луцької міської ради Бориса Сороки, люди не задумуються про те, яке повітря вони вдихають, спалюючи листя чи побутові відходи. Зелені насадження поглинають величезну кількість забруднюючих речовин. «У середньому одне доросле дерево очищає майже 20 тисяч кубічних метрів повітря. У результаті осіннього листопаду на землю спускається природна хімічна лабораторія», – розповів пан Сорока.
 
При спалюванні листя у повітря піднімається концентрована токсична хімічна суміш. Якщо додати до цього ще й викиди від транспорту – отримаємо букет отруйних речовин. Через це зростає захворюваність органів дихання, – констатував головний еколог Луцька.
 
Борис Сорока зауважив, що тільки за останні 2 тижні до очолюваної ним служби надійшло близько 40 звернень громадян щодо спалення сміття. Але конкретно «здавати», хто та коли спалює сміття, лучани не хочуть, – додав він.
 
Притягуватися до відповідальності за забруднення екології будуть ЖКГ та керівники установ, які спалюватимуть сміття, – зазначив заступник міського голови Владислав Стемковський. До 20 вересня 2008 року облаштовуватимуться місця для компостування опалого листя на території житлово-комунільних підприємств, – додав чиновник.
 
А за порушення законодавства накладатимуться штрафи. Так, наприклад, громадяни сплачуватимуть від 10-20 неоподаткованих мінімумів доходів (170-340 гривень), посадові особи – 50- 70 (850-1190 гривень).
 
Довідково:
 
Про виявлення фактів спалювання різноманітних відходів на території міста ви можете повідомляти за телефонами:
 
72-46-95 – Державна екологічна інспекція
 
0-80 – цілодобова служба оперативного реагування Луцької міськради
 
72-86-53 – управління муніципальної поліції
 
72-49-69 – санітарно-епідеміологічна станція Луцька та Луцького району
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Вересня 2008 00:29
Якби ж то, ці корисні приписи виконувались, а то лиш лист впаде і від смороду знову не буде чим дихати. Щороку ще за Кривицького такі розпорядження підписувались, а безтолкові міщани собі палять і палять...
Валентина Показати IP 13 Вересня 2008 17:35
Якби палили ще тільки листя, то це півбіди, але ж палять пластмасу, поліетиленові пляшки, мішки, все, що горить, особливо у приватному секторі. Ніколи за цим ніхто не стежив і стежити не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus