USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

За січень Волиньобленерго заборгували більш ніж 3 мільйони гривень

10 Лютого 2009 14:08
У січні волинські енергетики недоотримали понад 3 мільйони гривень за спожиту електроенергію. Про це 10 лютого інформують «Волинські Новини».
 
Рекордний приріст боргів за спожиту електроенергію – 3,7 мільйона гривень – отримали у першому зимовому місяці 2009 року волинські енергетики. Вже не вперше рекордсменами з неплатежів виявилися господарства комунальної сфери. За січень вони збільшили борг перед енергопостачальником на 1,3 мільйона гривень.
 
Як повідомили у прес-службі ВАТ «Волиньобленерго», серед найбільших неплатників цієї сфери –  водоканали.  Зокрема, у Луцьку приріст боргу цього підприємства – більш ніж 800 тисяч гривень, у Володимирі-Волинському – майже 100 тисяч гривень, дещо менше – 77 тисяч гривень –  винен енергетикам за січень нововолинський водопостачальник. До боржників цьогоріч потрапило також підприємство електротранспорту обласного центру –  за січень воно недоплатило за використану електроенергію 155 тисяч гривень.
 
Крім комунальної сфери, борг перед ВАТ «Волиньобленерго» на понад півмільйона гривень збільшили також установи, що фінансуються з державного бюджету. Це, зокрема, підприємства Міністерства оборони (приріст боргу – 432 тисяч гривень, і левова його частина –  борг квартирно-експлуатаційного відділу Володимира-Волинського), Міністерства внутрішніх справ  (94 тисяч гривень), Держкордону України (40 тисяч гривень), Міністерства освіти (35 тисяч гривень) та Міністерства транспорту (20 тисяч гривень).
 
Також майже півмільйонний борг утворився цього року в промислових споживачів. Меншу суму –  287 тисяч гривень –  недоплатив енергетикам у січні поточного року і найбільш «енергоємний» споживач та, разом з тим, й один із найсправніших платників – населення. У січні 2009 року «побут» вперше встановив рекордне споживання електроенергії – майже 50% корисного відпуску.
 
Проблем із розрахунками додало і те, що саме у січні ВАТ «Волиньобленерго» недоотримало з бюджету коштів на відшкодування пільг та субсидій населенню на суму майже мільйон гривень.
 Зважаючи на значне зростання заборгованості, ВАТ «Волиньобленерго» для розрахунків за куповану електроенергію з ДП «Енергоринок» у січні змушене було залучити значний банківський кредит. Наразі розрахунки з «Енергоринком» забезпечені на 100%, але якщо споживачі і надалі продовжуватимуть нарощувати заборгованість, ВАТ «Волиньобленерго» у встановленому законодавством порядку змушене буде застосовувати щодо неплатників непопулярні методи впливу, в тому числі – і припинення електропостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus