USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

За службову халатність волинські гірники підуть під суд

5 Вересня 2012 10:24
Дві кримінальні справи щодо службової халатності працівників волинських шахт, що призвело до загибелі та травмування робітників, правоохоронці передали до суду.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура направила до суду кримінальну справу щодо службовця державного підприємства «Промжитлобуд-1» за фактом порушення ним правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, яке спричинило загибель людини (частина 2 статті 272 Кримінального кодексу України).
Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що працівник підприємства, організовуючи проведення робіт із будівництва каналізаційної мережі на вулиці Івана Багряного у Володимирі-Волинському, не вжив заходів для недопущення обвалу ґрунту траншеї.

Унаслідок цього під час виконання земляних робіт на глибині понад 2 метрів 10 липня 2012 року стався обвал ґрунту. Один із робітників, які знаходились у траншеї, загинув, інший ‒ отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Окрім того, прокуратура Нововолинська направила до суду кримінальну справу про обвинувачення гірничого майстра відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке створило загрозу загибелі людей (частина 1 статті 272 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що 23 липня 2012 року о 12.00 годині на Головному східному вентиляційному штреку шахти стався вивал породи. Троє працівників протягом 6 годин були ізольовані в підземних виробках. Не загинули вони лише тому, що характер вивалу дозволив забезпечити їх повітрям.
Досудове слідство встановило, що в день аварії гірничий майстер дільниці з монтажу-демонтажу гірничого обладнання та ремонту гірничих виробок ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» не забезпечив на дільниці безпечного дотримання та ведення робіт з погашення Головного східного вентиляційного штреку.

Він також допустив до виконання цих робіт гірничого робітника без відповідного досвіду роботи, не проконтролював безпечність ведення робіт і не повідомив гірничому диспетчеру про аварію.

Тепер міру покарання обом службовцям визначить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus