USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За тим, хто звинуватив заступників губернатора Волині у рейдерстві, «плаче тюрма»?

23 Грудня 2008 16:35
Депутати Волинської обласної ради перед відкриттям сесії гаряче дискутували щодо проблеми майнового та земельного конфлікту в одному з сіл поблизу Луцька. Про це 23 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Перед відкриттям сесії голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк зачитав звернення мешканців села Чаруків Луцького району до депутатського корпусу. Селяни просили сприяння у захисті від дій голови правління Відкритого акціонерного товариства «Луцьке РТП» Сергія Приступи. За словами пана Грицюка, варто створити робочу групу щодо вивчення питання під керівництвом першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Віталія Заремби, який курує сільське господарство. До цієї групи мали би увійти представники прокуратури та міліції.
 
Цікаво, що при обговоренні цього звернення депутати різних політичних сил зайняли позицію на користь селян.
 
За словами депутата облради від фракції БЮТ Юрія Максимчука, він сам у певній мірі допомагав громаді Чарукова у майновому конфлікті. Як вважає пан Максимчук, ситуація щодо цього питання може погіршуватися.
 
Керівник фракції Народного Блоку Литвина у Волиньраді Андрій Турак зазначив, що це господарство («Луцьке РТП» – «ВН») – банкрут і, можливо, після Нового року підприємство припинить своє існування. Колега пана Турака – лідер фракції «Наша Україна» Сергій Слабенко зазначив, що, оскільки в обласній комунальній власності є частина акцій ВАТ «Луцьке РТП», то варто скликати збори акціонерів. За словами керівника нашоукраїнців, у цього товариства до спілки власників майнових та земельних паїв просто не може бути. Голова облради на пропозиції пана Слабенка відреагував негативно і порадив останньому «проснутися» і запропонував делегувати його як представника обласної ради до робочої групи.
 
За словами першого заступника губернатора Волині Віталія Заремби, «там пройшли десятки зборів». Пан Заремба вважає, що ситуація в Чарукові вже за межами впливу ОДА й облради.
 
Депутат Волиньради Віктор Шумський зазначив, що щодо «Луцького РТП» є поле для діяльності прокурора». Як зазначив Віктор Шумський, «за тим чоловіком (керівником ВАТ «Луцьке РТП» Сергієм Приступою – «ВН») плаче тюрма». Також депутат наголосив на тому, що 25 відсотків акції підприємства належить обласній раді.
 
Представник спілки власників майнових та земельних паїв з Чарукова Тарас Грищук зазначив, що «ми (селяни – «ВН») – не рейдерська група». За його словами, у жителів села є відповідні документи щодо власності на землю та майно. Як розповів пан Грищук, вчора у конфлікті пролилась перша кров при спробі найнятих людей відібрати ферму. За словами Тараса Грищука, «здвигу у справі немає». Вже відключена електроенергія на двох місцевих фермах і не працює пожежна охорона. Тому представник громади просить депутатів допомогти.
 
Як вважає голова фракції Соцпартії у Волиньраді Іван Смітюх і заступник голови облради Борис Загрева, чаруківська проблема – це лише «перший паросток». Вони вважають, що у наступному році майнових і земельних проблем буде ще більше.
 
Керівника «тимошенківців» у Волинській обласній раді Олександра Свириду зацікавило, як пан Приступа махінаціями зменшив вплив громади на «Луцьке РТП». Депутат-нашоукраїнець Іван Карпомиз зазначив, що Сергій Приступа бере приклад з Анатолія Грицюка (конфлікт навколо санаторію «Пролісок» – "ВН"). На цю репліку голова Волиньради відповів: «Якби ви з мене брали приклад, то були би ангелом...»
 
У результаті обговорення депутати доручили першому заступнику голови Волинської ОДА Віталію Зарембі, заступнику голови Волинської облради Борису Загреві, прокурору області Андрію Гілю, начальнику УМВС у Волинській області Віктору Швидкому та представникам місцевої влади розібратися у конфлікті.
 
Довідково:
 
Конфлікт між жителями села Чаруків і ВАТ «Луцьке РТП» щодо землі і майна вже триває понад півроку. На користь селян є понад 100 рішень суду.
 
Під час сесії Волинської облради 18 листопада її голова Анатолій Грицюк зачитав звернення, підписане генеральним директором ВАТ «Луцьке РТП» Сергієм Приступою, в якому він звинувачує заступників Волинської ОДА у сприянні рейдерам. У документі йшлося про те, що 15 листопада ініціативною групою було рейдерськи захоплено майно цього підприємства, зокрема ферму в селі Вігуричі Луцького району з сучасним обладнанням.
 
За словами Сергія Приступи, захоплення відбулося в інтересах сусіднього господарства, яке очолює Анатолій Никонюк (депутат Волинської облради). У зверненні йдеться, що ці дії відбувалися під патронатом першого заступника голови Волинської ОДА Віталія Заремби і заступника Волинської ОДА Василя Дмитрука. Керівник ВАТ «Луцьке РТП» просив утворити комісію, яка б дослідила ситуацію. Рішення щодо підтримки звернення, оприлюдненого главою Волинської облради, депутати не прийняли.
 
Заступники волинського губернатора звинувачення на свою адресу відкинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ядуха Показати IP 23 Грудня 2008 17:48
Потрібно не комісії утворювати, а правоохоронні органи з Києва підключати для перевірки діяльності цього "куратора" сільського господарства Волині. На місцевому рівні їх на чисту воду не вивести - тут "все схвачено".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus