USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

За встановлення незаконних «мигалок» автовласників штрафуватимуть

28 Вересня 2009 11:51
Департамент ДАІ МВС України всерйоз взявся за впорядкування використання водіями спеціальних звукових та світлових сигналів. Так, указом Президента України «Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах» та відомчого наказу МВС України, визначено перелік осіб та організацій, які мають право на встановлення та використання на автомобілях спеціальних звукових та світлових сигналів. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Непереборне бажання деяких автомобілістів проїхати на своєму автомобілі із включеним спеціальним сигналом навіть не зупиняють санкції, що передбачені за даний вид порушення. Статтею 122-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення на водія штрафу у сумі від 850 - 1020 гривень, при цьому передбачено також вилучення спеціальних пристроїв ― повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.
Указом визначені спеціальні категорії транспортних засобів, які можуть використовувати світлові сигнальні пристрої синього, червоного та зелених кольорів та звукові прилади.
З 20 тисяч транспортних засобів обладнаних спеціальними сигналами, які пройшли перевірку підрозділами дорожньо-патрульної служби та автотехнічної інспекції ДАІ МВС, виявлено та задокументовано більше як 2,5 тисячі порушень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus