USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За вивіз піску поблизу Каменя-Каширського порушили кримінал

18 Вересня 2013 08:37
Щодо несанкціонованої розробки піщаного кар’єру на Волині порушили кримінальну справу. Інцидент, власне, стосується нелегального вивізу піску з кар’єру на околицях міста Каменя-Каширського.

Проблему озвучив під час сесії Камінь-Каширської районної ради 16 серпня 2013 року депутат райради Богдан Козік. Він поцікавився у начальника Камінь-Каширського райвідділу міліції Валентина Чиха, які заходи вживає міліція щодо ліквідації нелегальної розробки піщаного кар'єру, що знаходиться поблизу Каменя-Каширського?
ЧИТАТИ ЩЕ: З ВОЛИНСЬКОГО КАР'ЄРУ НЕЛЕГАЛЬНО ВИВОЗЯТЬ ПІСОК
З відповіді стало зрозуміло, що місцева влада «не помічає» цієї проблеми. Хоча формально розробка цього кар'єру призупинена і заборонена, щодня десятки вантажівок вивозили звідти пісок для приватного будівництва в місті та в районі, а доходи за користування надрами осідали в чиїхось приватних кишенях.
ЧИТАТИ ЩЕ: ДОРОЖНИКИ ПІСКУ НЕ КРАЛИ, - АВТОДОР
5 вересня 2013 року цю проблему порушили на обласному рівні. Депутатський запит до прокуратури та екологічних служб сесія підтримала.
ЧИТАТИ ЩЕ: КАР’ЄР БІЛЯ КАМЕНЯ-КАШИРСЬКОГО НЕ ПРИНОСИТЬ ГРОШІ ГРОМАДІ
На такий запит прийшла відповідь за підписом начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Анатолія Гетьманчука. У відповіді йдеться про те, що вказаний кар’єр розташований на території Раків-Ліської сільської ради і відведений Камінь-Каширському райавтодору під грунтовий резерв.
Для розробки цього грунтового резерву відведена земельна ділянка площею 5,42 гектара.

«Крім того, за відпуск піску обсягом 160 кубічних метрів на потреби, не передбачені проектом, і нанесення збитків розміром 29621 гривні, проти головного інженера Камінь-Каширського автодору прокуратурою Волинської області з нагляду за дотриманням законів у транспортній сфері у 2013 році порушено кримінальну справу», – йдеться у відповіді на депутатський запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus