USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині селянам приписують злочини, які коять підприємства?

31 Січня 2014 19:00
На Волині селянину ледь не приписали чуже правопорушення. Чоловіка звинуватили у самовільному викопуванні та вивозі ґрунту, чого він насправді не робив. Селянина хотіли засудити за пошкодження земель, яке, вочевидь, здійснила фірма, до якої він непричетний - повідомляє «Під прицілом».

Чоловіка звинуватили у тому, що він ніби самовільно заїхав на територію урочища «Біля Ясика», що розташоване поблизу села Сереховичі Старовижівського району, та за допомогою саморобного екскаватора зняв верхній шар ґрунту. А це, у свою чергу спричинило загрозу довкіллю, оскільки чоловік нібито пошкодив коріння дерев та кущі.

Проти підозрюваного відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне заволодіння ґрунтовим покривом земель і справу передали до Старовижівського районного суду Волинської області. Проте як пояснює сам чоловік, його і близько не було біля урочища. Оскільки він вини не визнав, то і протокол про порушення не підписав. На судовому засіданні вина звинуваченого також не була доведена. хоча на подвір'ї чоловіка і знайшли саморобний ескалатор із залишками ґрунту та піску, їхні зразки не відповідають землі з урочища «Біля Ясика».

Усі, кого покликали до суду свідчити, стверджували, що особисто не бачили, як селянин вивозив ґрунт, а тільки чули про це, а усі експертизи та перевірки були проведені з певними порушеннями.

Зауважимо, неподалік від урочища рекультивація, тобто зняття ґрунту та видобуток піску проводить підприємство ВВ «Агро», та попри це не проводилось ніяких перевірок та експертиз на самому підприємстві. Тому як результат Старовижівський районний суд виправдав звинуваченого та зняв з нього всі обвинувачення.

Цікаво те, що нещодавно набула широкого розголосу справа щодо незаконного видобутку піску в селі Сереховичі. Інформаційне агентство Волинські Новини раніше публікувало лист від жителів села Сереховичі, у якому йдеться про те, що підприємець Корець А.Ф. за згодою сільського голови Миронюка В.В. тоннами вивозив пісок, не маючи на це дозволу.

Після публікації листа прокуратура попередила незаконний видобуток та реалізацію піску спритним підприємцем: договір на виконання робіт з рекультивації порушених земель визнали недійсним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
44 Показати IP 1 Лютого 2014 15:39
Корця потрібно садити, а також Васю!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus