USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Ковельщині «з-під носа» у влади незаконно вивозять пісок

10 Грудня 2015 10:17
Мешканці Ковельського району заявляють про факт незаконного видобутку піску з кар’єру, що на території Мощенської сільради, знищення зелених насаджень та вивіз туди сміття. На це керівник району, правоохоронці та природозахисники в один голос кажуть, що про проблему знають, винних карають, але правопорушники й далі роблять своє.

Так, під час особистого прийому в голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака побувала жителька Ковеля, яка апелювала до керівника виконавчої влади району щодо незаконного вивезення піску з кар’єру, який розташований на території Мощенської сільської ради.

Зі слів заявниці, там самовільно копають піщаний кар’єр, знищують зелені насадження, туди вивозять сміття, - йдеться на сайті Ковельської РДА.

Крім того, голова Мощенської сільської ради Анатолій Ліщук наголосив, що цей незаконний кар’єр з кожним днем розростається, перетворюючись ще й на сміттєзвалище.

Так, голова райдержадміністрації Віктор Козак ініціював виїзну нараду щодо обстеження території, з якої незаконно вивозиться пісок. Він також апелював до представників правоохоронних органів щодо вжиття дієвих заходів з метою припинити незаконний видобуток піску й інших корисних копалин на території району.

На це начальник Ковельського ВП ГУНП у Волинській області, полковник поліції Іван Тусь відрапортував, що про порушників знають і постійно з ними борються. Так, з його слів, за 2015 рік вже склали близько 30 протоколів щодо незаконного вивезення піску, тобто, правопорушників притягують до адміністративної відповідальності.

«За видобування корисних копалин у великих обсягах на землях місцевого значення передбачається кримінальна відповідальність», - наголосив Іван Тусь.

Головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства Волинської області Людмила Гаврилюк зазначила, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення статті 52 «Псування i забруднення сiльськогосподарських та iнших земель» передбачається накладення штрафу на громадян вiд двадцяти до вiсiмдесяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб, громадян - суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi - вiд п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Стаття 53. «Порушення правил використання земель» передбачає накладення штрафу на громадян вiд п’яти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб - вiд п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Учасники виїзної наради погодилися, що вивіз піску з кар’єру та інших корисних копалин – продовжується, а тому планують зосередити увагу на необхідності проведення рекультивації порушених земель, посилити контроль за охороною навколишнього природного середовища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus