USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За забруднення Турії покарали посадовця з водоканалу

16 Травня 2011 09:33
Спеціалісти Держекоінспекції обстежили очисні споруди «Ковельводоканалу» на предмет можливого забруднення річки Турія, в ході якого встановили незначний витік стічних вод у річку.
Витік відбувся, за висновком екологів, із напірного колектора через нещільності запірної арматури. Про це інформує прес-служба Держекоінспекції.
Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що річка Турія у районі села Вербка Ковельського району забруднена фекаліями.
Ця інформація до волинських екологів надійшла від чергової частини Ковельського МВ УМВС України у Волинській області близько 19-ї години.
Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю одночасно зі спеціалістами Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал» відібрали проби води у річці біля селі Вербка та у зворотних водах після випуску з очисних споруд підприємства «Ковельводоканал».
Встановлено, що рівень кисню розчиненого в пробі, яка відібрана у річці Турія, становив 10,9 міліграма на кубічний дециметр при допустимій нормі для водойм рибогосподарського призначення не нижче 6,0 міліграма на кубічний дециметр.
Наразі проводяться повні лабораторні дослідження відібраних проб води.
Спеціалістами інспекції також встановили, що незначний витік стічних вод у річку відбувся із напірного колектора через нещільності запірної арматури.
За виявленими порушеннями вимог водоохоронного законодавства видали відповідний припис і притягнули до адміністративної відповідальності посадову особу підприємства «Ковельводоканал».
13 травня на вимогу Державної екологічної інспекції в області були створені комісії із представників спеціальних служб, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, проведено обстеження акваторії річки на предмет виявлення незаконних скидів стічних вод, в тому числі із житлової забудови Ковеля, яка розташована в водоохоронній зоні річки Турія.
Станом на 16-ту годину 13 травня забруднення акваторії річки Турія в районі села Вербка візуально не спостерігалося.
Матеріали проведених перевірок будуть направленні у правоохоронні органи для проведення слідчих дій щодо встановлення причини забруднення річки Турія.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus